Megváltoztatta a véleményét az orosz katonai szakértő

  • narancs.hu
  • 2022. május 19.

Külpol

Mihail Hodarjonok ny. ezredes hétfőn még azt mondta a tévében, romlani fog az orosz hadsereg helyzete Ukrajnában. Szerdán már máshogyan látta.

 

„Katonai-politikai helyzetünk legfőbb hiányossága, hogy bár nem akarjuk beismerni, teljes geopolitikai elszigeteltségben vagyunk, gyakorlatilag az egész világ ellenünk van. Ki kell törnünk ebből a helyzetből (...) Őszintén szólva a helyzet romlani fog számunkra (...)  Az ég szerelmére, ne fenyegessük rakétákkal Finnországot, ez inkább csak mulatságos” – ezeket mondta a Szabad Európa írása szerint  az orosz állami Egyes Csatornán az ukrajnai hadihelyzetről hétfőn Mihail Hodarjonok nyugalmazott ezredes, biztonsági szakértő. 

A főtiszt már a háború előtt arra figyelmeztetett, hogy egy ilyen beavatkozás nem szolgálná Oroszország érdekeit.

A hétfői műsorban arról is beszélt, hogy az ukrán hadsereg jobban motivált, hiszen azok a katonák a szülőföldjüket védik, és akár egymillió emberrel is számolni kell, akiket most nyugati fegyverekkel látnak el.

A szakértőt szerdára visszahívták az Egyes Csatornára – vette észre a BBC.

A brit közszolgálati portál megállapította, hogy 48 óra alatt nagyot változott az ezredes álláspontja. Most úgy látja, hogy az ukránoknak szállított amerikai ágyúk hamarosan elpusztulnak az orosz légicsapások következtében, Ukrajnának semmi esélye visszaszerezni a légtere ellenőrzését, a Fekete-tengeren sem tud vetekedni az ukrán flotta az orosszal. Úgy gondolja továbbá, hogy az ukrán ellentámadásokról szóló hírek csak pletykák, és Ukrajnának még kellemetlen meglepetést fog okozni az orosz hadsereg.  

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk