Törökországba utazik Novák Katalin

  • narancs.hu
  • 2023. március 28.

Külpol

Erdogannal is találkozik, illetve meglátogatja a földrengés sújtotta területeket. 

Novák Katalin köztársasági elnök március 29. és 31. között – a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok százéves évfordulója alkalmából – hivatalos látogatásra utazik Törökországba – tájékoztatta a Sándor-palota Kommunikációs Igazgatósága kedden az MTI-t. A közlés szerint a köztársasági elnök ellátogat többek között Ankarába, valamint az ország földrengés sújtotta területeire is.

Az államfő három napos törökországi látogatásának politikai, humanitárius és kulturális vetülete is lesz és tükrözi majd a két ország közötti szövetségesi, baráti kapcsolatokat.

Novák Katalin Ankarában találkozik majd Recep Tayyip Erdogan török elnökkel. Ezt követően az államfő ellátogat a földrengés sújtotta területekre is, ahol első kézből tájékozódik majd arról az emberfeletti munkáról, amellyel a februári földrengést követően 167 magyar szakember és 29 mentőkutya összesen 35 ember életét mentette meg.

Májusban parlamenti választásokat tartanak Törökországban, az előzetes becslések szerint nagy eséllyel Erdogan bukni fog. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk