Újabb botránykönyv Trumpról

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 13.

Külpol

Kipakol a régi munkatárs.

Donald Trump szellemileg leépült, fajgyűlölő és lenézi a nőket – legalábbis ezt állítja egy korábbi munkatársnője, aki egy évig dolgozott a Fehér Házban.  Omarosa Newman decemberben távozott, és most könyvet adott ki a Fehér Házban töltött időszakáról.

De hogy a könyv biztosan kellő publicitást kapjon nyilvánosságra hozott néhány hangfelvételt ami közte és Donald Trump illetve közte és John F. Kelly kampányigazgató között hangzott el állítólag még 2017-ben.

Az egyik felvételen egy rövid párbeszéd hallható Manigault Newman és Trump között, amiből az derül ki, hogy Trumpnak fogalma sem volt arról, hogy a nőt kirúgták. Míg a másik felvételen John F. Kelly tábornok hallható, aki kínos következményekre utal, ha netán kitálalna tapasztalatairól a Fehér Házban. A felvétel igazi pikantériáját azonban az adja, hogy mindez a világ legszigorúbban védett helyiségében, a Fehér Ház helyzetszobájában került rögzítésére.

„Az Egyesült Államok elnöke fajgyűlölő és lenézi a nőket. Félrevezetjük Amerikát, ha nem mondjuk meg: az elnök szellemileg leépült, s képtelen komplex problémák megoldására” – jelentette ki Omarosa az NBC Meet The Press műsorában, ahol beszélt arról is, hogy a tábornok megfenyegette őt, amikor kirúgta.

Nyilván mindezt nem tudta Trump sem szó nélkül hagyni, így Twitteren vágott vissza korábbi tanítványának.

Trump szerint Omarosa kiszámíthatatlan, gonosz, és egyáltalán nem okos, akiről azt is állítja, hogy korábban könnyes szemmel könyörgött, hogy adjon neki munkát.

Omarosa Manigault Newman korábban Trump egykori vetélkedőjében a Gyakornokban szerepelt, onnan került a kampánycsapatába, majd pedig a Fehér Ház kommunikációs stábjába, s nyert ezzel teljes belépőt a Fehér Házba.

Trump szerint Omarosát a kollégái gyűlölték, akivel nehéz volt együtt dolgozni, mert folyamatosan problémát okozott. Az elnök arról is ír Twitter-bejegyzésében, hogy bár tudja, hogy nem elég "elnöki" ez a megnyilvánulása, de ez a modern idők új kommunikációs formája és abban is biztos, hogy a fake news gyárak majd mindent megtesznek annak érdekében, hogy jó fényben tüntessék fel Omarosát.

 

(via Huffpost, nbc news)

Figyelmébe ajánljuk