„Gyalog, mezítláb, egy szál alsónadrágban haladtam az M43-as autópálya felüljárója felől Makó irányába”

  • narancs.hu
  • 2021. február 22.

Lokál

Sajtótájékoztatót tartott Szabó Bálint az eltűnéséről.

Sajtótájékoztatót tartott Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő, aki egy hete, egy súlyos leleplezésként beharangozott sajtótájékoztató előtt tűnt el egy fél napra. – szúrta ki a 24.hu.

A képviselőt a rendőrség hivatalosan is eltűntként kereste, majd eltűnése napján este 8 óra körül az M43-as autópálya makói felüljárója közelében találtak rá. 

A  Szegedma Hírportál videótudósításából látható, hogy Szabó kamerák előtt olvasta fel közleményét, melyben azt állítja, hogy február 15-én szokásos reggeli futására indult autójával, útközben megállt a benzinkúton, hogy napi sajtót és meglepetést vásároljon a családjának. A következő emléke, hogy este van, és a város egy másik pontján mezítláb, egy szál alsónadrágban sétál. Hogy a két esemény közötti 15 óra alatt mi történt, azt egyelőre teljes homály fedi, a nyomozásra hivatkozva erről Szabó sem árult el részleteket.

„Este nyolc óra magasságában gyalog, mezítláb, egy szál alsónadrágban haladtam az M43-as autópálya felüljárója felől Makó irányába a Rákosi úton, ahova nem önszántamból kerültem.” 

– nyilatkozta Szabó a kamerák előtt.

A felüljárón egy szolgálaton kívüli rendőr állt meg, aki egyből a segítségére sietett. Szabó azt is közölte, hogy a mentők 32 fokos testhőmérsékletet állapítottak meg nála, ezért hipotermiával, de tiszta tudatállapotban Makóra szállították. A sürgősségi ambulancián ellátták, majd még éjszaka egy rendőrautó szállította vissza Szegedre családjához.

A képviselő azt nyilatkozta, hogy azért állt ki a sajtó elé, mert aljas indokból vagy célból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt feljelentést tett. Valamint engedélyezte a Szegedi Tudomány Egyetemnek, hogy cáfolják a pszichiátriai egészségügyi kezeléséről szóló állítása szerint valótlan tartalmú híreket.

Az eltűnéssel kapcsolatban sok a kétség. A DK helyi frakcióvezetője szerint talán ő maga rendezte meg a hétfői akciót, de az ellenzéki pártok és a Fidesz is azt várja, hogy mesélje el végre, hogy valójában mi történt vele. A rendőrség vizsgálja, hogy mi történt valójában hétfőn reggel, amikorra a helyi sajtónak egy ingatlanmutyi leleplezését ígérte, felesége azonban bejelentette az eltűnését, mert reggeli futóedzéséről nem tért haza. 

A képviselő lapunk megkeresésre sem reagált, de megpróbáltuk felderíti, hogy milyen mutyit akart leleplezni hétfői, végül elmaradt sajtótájékoztatóján.

Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.