Meghosszabbítják az 1-es villamos vonalát, de a fákat megint halálra ítélik

  • narancs.hu
  • 2017. október 27.

Lokál

Lett volna más megoldás.

Azt írja az mno.hu, hogy csúszással ugyan, de aláírta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az 1-es villamos déli szakaszának Etele térig való meghosszabbításáról szóló szerződést, vagyis a munkálatok hamarosan megkezdődnek. Az új vonalat a francia hátterű Colas Alterra és a német Siemens együtt építi, ők nyújtották be ugyanis a legkedvezőbb ajánlatot.

Ha hihetünk a szerződésnek, a munkálatok 13 hónapig tartanak majd, és legkorábban 2019 nyarán lehet használni az új vonalat. Bár az eredeti tervek szerint már jövő év elejétől utazhattunk volna az új vonalon, később módosítottak ezen a dátumon.

Még tavasszal számoltunk be róla részletesen, hogy az új vonal kiépítéséhez az Etele úti fák kivágását tervezi a BKK, hiába van más megoldás és hiába tiltakoznak a helyi lakosok is:

Újabb merénylet a budapesti fák ellen: most az Etele utat csinálnák ki

Jön a villamos, a fák viszont eltűnnek. Május 15-én újra felbőghetnek a láncfűrészek. „Ezeket fogják kivágni, végig, egészen odáig. Mert jó dolgukban már nem tudnak mit csinálni, fákat vágnak ki” – mondja az Etele út vége felé mutatva egy idősebb nő, amikor arról kérdezzük a Fehérvári és az Etele út sarkán, hogy tudja-e, milyen fák fognak innen nemsokára eltűnni.

Figyelmébe ajánljuk