Arcul köpték a magyar orvosokat – Hívja Sámán professzort!

  • narancsblog
  • 2013. december 7.

Narancsblog

„Az orvosi működésemmel kapcsolatos etikai követelményeket tiszteletben tartom” – áll az orvosi esküben. Mondhatnánk erre, hogy miféle etikai követelményekről beszélnek ott, ahol bevett gyakorlat a fehér köpeny zsebébe csúsztatott boríték, a receptírás összekeverése a termékforgalmazással és így tovább, de hát nem vagyunk naiv kisfiúk, tudjuk jól, hogy a doktor bácsi valójában a körülmények áldozata... Kevés idő jut a betegre, gyalázatos az ellátás, a fizetés a béka segge alatt. Hadd ne soroljuk, mi minden oka lehet, hogy sokan az orvosi esküt csak akkor veszik komolyan, amikor el kell mondaniuk.

Most mégis elállt a szavunk. Azt írja a Népszabadság, hogy az Országgyűlés úgy döntött, külön eljárás nélkül elfogadják a kínai orvosi diplomákat. Ha jól értjük, ezek után egy olyan papír birtokában végezhető az orvosi tevékenység, amiről nem tudni, hogy miféle iskolában állították ki. A Kínában szerzett orvosi diploma ugyanis nem azonos értékű a nyugati országokban megszerezhető doktori címmel: ezzel a lépéssel tehát a magyar orvosokat éppúgy arcul köpik, mint a hazai, nagy múltú orvosképzést.

Vajon miért? Ez is a keleti nyitás része volna? Orbán megint a kínai pártfőtitkárnak akar hízelegni? Vagy már ennyire nincs idehaza orvos, hogy Kínából kell importálni?

Meglehet, ám ez  az egész akkor is a magyar orvosok szégyene lesz. És nemcsak azé a három magyar orvosé (főállásban fideszes képviselőé), aki ezt a parlamentben indítványozta, hanem az összesé, aki ezt szó nélkül tűri. A kínai alternatív gyógyítók elismerésével kinyitottak ugyanis egy eddig biztonságosan lezárt ajtót, melynek küszöbe előtt, mindannyian tudjuk, ott toporognak a homeopaták, a bioenergetikusok, a sámánok és a madárjósok. Egy komplett szolgáltatóipar, amely az ún. gyógyításból, de valójában az emberek hülyítéséből él.

És ne legyenek kétségeink. Ha valakinek a megfelelő helyen az lesz az érdeke, hogy ezentúl fogadják majd el a szibériai táltosképző igazolását is orvosi diplomaként, akkor azt is megszavazza ez a parlament. Mit is mondott dr. Hollósi Antal Gábor, az egyik indítványozó a Népszabadságnak? „Rábeszéltek” – ezt mondta.

Vajon ki beszélte rá a doktor urat, és mivel győzte meg, hogy pojácát, hitvány esküszegőt csináljon önmagából?

Figyelmébe ajánljuk