Narancsblog

Orbán Viktor kicsit megzuhant megint: szerinte újra 1956 van, a szabadságharcunkat pedig ő vívja Brüsszel ellen

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 23., 17:10
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Egy nem létező közép-európai összefogás élén!

Áll Orbán Viktor a mikrofonok előtt Budapesten, a Terror Háza előtt október 23-án és szlovák–lengyel–magyar összefogásról beszél a Brüsszel és a globalizáció elleni harcban. A felcsúti, a mezőkövesdi meg még az isten tudja, milyen általa kreált futballcsapatok buszain elé hordott pár ezernyi lelkes híve meg azt üvölti, hogy „így van, így van”. Hogy van? Hát úgy van, hogy Közép-Európa, Európa egyetlen „migránsmentes övezete” (csak emlékeztetőül és a miheztartás végett, a formula eredetije: „cigánymentes övezet”) pedig majd vezeti a harcot a Nyugat ellen, mert ott nem értik, hogy mire is vagyunk ezen a tájon kulturálisan büszkék.

Így van, így van – zúgja tehát ezer ajak.

Gyakorlatilag ugyanezekben a percekben Pozsonyban, ugyancsak nagy nyilvánosság előtt Robert Fico a következőket mondja: „Az európai és atlanti irányultság egyértelmű megőrzése Szlovákia stratégiai érdeke, az európai uniós és NATO-tagság pedig alapvető keretet jelent az ország biztonsága, stabilitása és erősödése tekintetében.” Egyértelmű szavak, a szomszéd ország miniszterelnöke külön hangsúlyt is fektet az egyértelműségükre. Szlovákiában azért ült ma össze a három legfőbb közjogi méltóság, hogy kinyilvánítsák, aláírásukkal szentesítsék országuk abbéli szándékát, hogy ők bizony a Nyugathoz kívánnak tartozni, senki máshoz.

Akkor hogy is van az így van?

Nos, úgy van, hogy Orbán Viktor áll a mikrofonok előtt Magyarország nemzeti ünnepén, utolsó forradalmunk és szabadságharcunk ünnepén, és hazudik, hazudik, hazudik. Hazudik, mint a vízfolyás. Nem csak az Orbán Viktor vezetése alatt küzdő kelet-európai élcsapat meséje nem igaz, de az sem, hogy most megint valami ötvenhat lenne; mert szerinte ötvenhatban az ellen kellett harcolnunk, hogy ne csináljanak belőlünk Homo Szovjetikuszt, most meg azért, hogy a globalizáció ajtót ránk törő erői ne csináljanak belőlünk Homo Brüsszelikuszt. Ma „újra veszély fenyegeti mindazt, amit Magyarországról és a magyar élet rendjéről gondolunk”. Orbán Viktor szerint a Nyugat bár tisztelte, de nem értette ötvenhatot, s mert már azt sem értették, azért nem értenek minket, a „szabadságnemzetet” most sem.

Az igazság ezzel szemben az,

hogy Magyarország jelenlegi miniszterelnöke nem érti ötvenhatot, pontosabban nem akarja érteni, tesz rá magasról, úgy rendeli mondandójának, választási kampányát megnyitó szónoklatának a szolgálatába a forradalmat, hogy közben fikarcnyit sem foglakoztatja 1956 igazsága, sőt, semmiféle igazságtól nem hajlandó zavartatni magát. Ötvenhatot vizionál, saját használatra, túl minden igazságon.

Nincsen ma ötvenhatos helyzet, nem állunk hadban Brüsszellel.

Csak Orbán Viktor harcol Brüsszellel, alighanem azért, mert ott épp a helyén kezelik a személyét, és ő nem ehhez van szokva. Orbán a felcsúti buszokhoz van szokva. Amikor azt mondja, hogy „azt akarjuk, hogy tiszteljék azt, akik és amik vagyunk”, valójában arról beszél, hogy őt nem tisztelik Nyugaton. De hát az isten szerelmére, mivel szolgált rá? Egy szétlopott országgal, egy teljesen szétesett személyiséggel? Hazugságokkal.

Lead-kép: Kovács Tamás

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 23., 17:10
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 11
  Világos
  2017. október 24., kedd 10:46
  A lényeg: A Hivők eljöttek, jól érezték magukat, hogy mit hallottak ?
  Győztek. Az ünnepség elérte célját.
  A szónok mit beszél? Teljesen mindegy. Eltelt a nap, újra győzelem.
  A pénz most is a pénz volt a főszereplő.
 2. 10
  Cheyenne
  2017. október 24., kedd 08:51
  Orbán csak újra és újra működésbe hozza, működésben tartja a jól felépített narratíváját. Ez a narratíva attól létezik, létezhet, mert a hívek hite tartja életben, a hívek hite teremti valóságnak. A hit ostobasága képes csak felülírni a tényeket. (két analógia: Izraelben hiába volt kiírva egy-két barlangra, hogy 30 millió évesek, mivel a hívő zsidók szerint 5778 évnél nem lehet idősebb semmu, ezért, hogy ne sértsék az ő hitüket, a nagyon régi szövegre cserélték. Másik: az amerikai keresztények elérték, hogy a darwinizmus csak egy alteenatíva, a kreacionizmus mellett, nem több..)
  Orbán a vallásos hit ostobaságára épít. Ha hiszel, akkor amiben hiszel, az a kizárólagos valóságod. Orbán az orbánizmus legfőbb pápája. És olybá tűnik, jó pápa. Az emberi sötétség örök. (mert az ellenzékünkből hiányzik az az intellektuális fény, ami megtörhetné ezt a makacs sötétséget..
 3. 9
  Ktesibios
  2017. október 23., hétfő 22:53
  Szerintem mindenki pontosan erre a beszédre számított. Ez Orbán puskapora, nincs más. És amíg tömegek hallgatják ebben a szellemileg teljesen lecsúszott országban, addig nem is fog más muníciót keresni. Az ő politikai vállalkozásához ez a tömeg és ezek az elcsépelt, ócska lózungok tökéletesen megfelelnek. A nemzet pedig hallatlanul nagy árat fog fizetni mindezért. De az most nem számít, nyerni kell, minden áron.
 4. 8
  sachs
  2017. október 23., hétfő 22:48
  Üzletel a forradalommal. Igen, Orbán egy politikai spekuláns. A politikai árfolyamnak megfelelően cserélgeti a politikai portékáját. (Nem mondom, hogy a véleményét, vagy pláne nem a meggyőződését, mert neki ilyenek nincsenek.) Nagy Imre temetésén, még azt árulta, hogy "ruszkik haza". A mostani kínálata az oroszok behívása és Brüsszel megállítása.
 5. 7
  sachs
  2017. október 23., hétfő 22:36
  Visszatérve a Szanyira: Teljesen jogos az idézőjel. Már, ha figyelembe vesszük, hogy az "ünnepen" egy diktátor papol nekünk a szabadságról, miközben éppen adja az országot elfele az oroszoknak. Vagy, hogy Schmidt, Gulyás, Orbán, stb. üzletelnek a forradalommal.
 6. 6
  sajdik
  2017. október 23., hétfő 22:11
  Drága jó Viktorunk egész nyugalommal hazudhat azt, amit csak akar. A változatosság kedvéért ugyanis most lengyelek helyett szlovákok csápoltak neki az esőben. Akikkel már tegnap is tele voltak a bevásárló helyek, világos okból persze, valahol, valamikor a seggére kell verni a kifizetett gázsinak, és végül is jobb túl lenni az egészen egy füst és egy út alatt.

  "Ez érdekes..., ez érdekes..."- mondotta volt kedvenc kalózkapitányunk Veréb Jakab innen a karibi szomszédból erősen elgondolkodva.

  Orbán már a lengyel náciknak is derogál? Vagy a szlovákok kevesebbért is megszámították a fellépést?

  Nyilván mindkettő valós opció.

 7. 5
  tiszapolgári
  2017. október 23., hétfő 21:59
  Sajnos nem találok egész alakos képet.
  De van itt egy másik önbuzduló: http://24.p3k.hu/app/uploads/2017/10/22810472_10214969887781083_383536561_o-1024x576.png
 8. 4
  rworse
  2017. október 23., hétfő 21:34
  erdőspéterkurvaanyád

  A green screen fotó még jobb egyébként a teljesalakos formájában. Ahogy a potrohával előrehalad diadalitasan önbuzdulva...
 9. 3
  tiszapolgári
  2017. október 23., hétfő 19:17
  Nagyon jó a fotó, Győző a green screen előtt, éppen legyőzi a tetszés szerint választható ellenséget.
 10. 2
  Kovacs
  2017. október 23., hétfő 18:50
  "Hogy van? Hát úgy van, hogy Közép-Európa, Európa egyetlen „migránsmentes övezete” (csak emlékeztetőül és a miheztartás végett, a formula eredetije: „cigánymentes övezet”) pedig majd vezeti a harcot a Nyugat ellen, mert ott nem értik, hogy mire is vagyunk ezen a tájon kulturálisan büszkék."
  Meg ugye olyan is volt, hogy "zsidómentes" övezet. Miről beszél ez az ember már megint?

Komment írásához vagy regisztrálj