30Y

  • 2016. június 23.

Snoblesse

A VOLT nagyszínpadán.
false

 

Fotó: Németh Dániel

Tavaly megkérdeztük az idén 16 éves zenekar vezetőjét, milyen 15 évesnek lenni. Reméljük, kihámozták a felvezetőben rejlő jelentést. Jöjjenek Beck Zoli gondolatai a múló időről.

rés a présen: Idén 15 éves a 30Y zenekar, tagjai közül te vagy egyedül negyven fölött. Hogyan viseled a jubileumot?

Beck Zoli: Az időnek van ez a természete, és szeretem ezt a természetét, hogy telik, mert azzal lehet bánni. Az idő mindent történetté alakít, én meg történeteket hallgatni és történeteket mondani szeretek a legjobban, tudod, ezekben a történetekben ismerem fel magamat.

rap: Mik voltak a döntő változások az elmúlt 15 évben?

BZ: Zenei értelemben van folytonosságélményem: sosem voltunk lehatárolt, stílusirányhoz kötött zenét játszó zenekar. Amikor a Semmi szédítő magasság megjelent (2007), az underground-metál szcéna szereplői, az IHM, a Subscribe tagjai örültek, hogy a lötyögős alter helyett tényleg feszes zenék szólalnak meg a kezünk alatt. A barátságunk is innen datálódik velük. A Szentimentálé lemez meg (2012) olyan zenei világokat járt be, ahol a cselló, a nagybőgő vagy a rezesek szerves részévé váltak a dalainknak. De 15 év tényleg hosszú idő, miközben az alapvető hozzáállásunk a zenéléshez kevéssé változott: autonóm zenekar vagyunk, koncertezünk, próbálunk, dalokat írunk, és azt állítjuk a világról, amit aktuálisan igaznak és fontosnak gondolunk.

Figyelmébe ajánljuk