Kosztolányi a körúton

  • 2016. december 12.

Snoblesse

Kosztolányi-est a Vígszínházban Fesztbaum Bélával és egy piros léggömbbel.

Azért az, akárhonnan is nézzük, menő, hogy a Bond-gonoszként elhíresült nagyszerű francia színész, Mathieu Amalric személyében – amint interjúnkból is kiderült – egy jelentős Kosztolányi-rajongót tisztelhetünk.

Magyar Narancs: Hogyan bukkant Kosztolányira?

Mathieu Amalric: Nem én bukkantam rá, hanem az édesanyám. Könyvkritikusként dolgozott, jártas volt a külföldi irodalomban. Kosztolányi novelláját, A kis dráma a ruhatárbant meg is akartam filmesíteni, de az élet és Arnaud Desplechin közbeszólt. Épp az adaptáción dolgoztam, amikor Desplechin hívott, hogy szerepeljek az Összeveszésem története című filmjében. De nem tettem le Kosztolányiról, egyelőre a látványterveknél tartunk, persze pénzt is kéne szerezni valahonnan.

false

Menő, ugye? Mégis, melyik nyugatos nagymenő mondhatja el magáról, hogy egy Bond-gonosz kedvence! Persze szép számmal akadnak a Bond-gonoszokon kívül is gyakorló rajongói Desirének – itt van például a Vígszínház művésze, Fesztbaum Béla, akinek egy komplett Kosztolányi-estje fut a Vígben. A léggömb elrepül ma este is látható. Valaki szóljon már Amalricnek!

Figyelmébe ajánljuk