Az élet máshol van (Hollandia-Skócia 0:0)

  • - kk -
  • 1996. június 13.

Sport

- kk -

Ha tehát valaki azt hiszi, hogy majd csak úgy leül a tévé elé és megnézi a holland-skótot, és attól majd jobb lesz neki, az csak üljön le úgy a tévé elé, zabáljon szalmonellás epret, neki úgyse árt, legfeljebb annyit, hogy éjszaka nem tud majd aludni a szalmonellavírusok keserves jajgatásától.

A hollandok már megint összeszedtek egy olyan csapatot, ami bármit megnyerhetne az EB-től kezdve egész a Telemázliig. Villámgyorsak és baromi erősek - ott volt például az a jelenet, amikor Bogarde megindul félpályáról, MacNemtudomky megpróbálja megállítani, először egy kézzel fogja Bogarde mezét, aztán kettővel, és folytatná még, ha az anatómia nem kiáltana megálljt, és Bogarde fut tovább, mezén a rátapadt skóttal, az meg lebeg ott, mint egy piros zászló a kilógó rakományon - jóindulatú tekintetük mögött csupa kis Terminátor ólálkodik, ember még úgy másik embert fel nem rúgott, mint Taument MacAkárkyt - miközben annyi féltő aggodalommal nézett a feje tetején elröppenő skót után, mintha gyengeelméjű kisöccse indulna el egy zimankós reggelen az oviba -; ezer méterről zuhanó labdák ragadnak a lábujjuk hegyéhez; minden cselük virtuóz és körmönfont; és mégse.

A skótokat ezzel szemben Mándy írta. Öregszenek, kicsik és kajlák, egy szomorú ország hátsó udvarában melóznak, nemzetközi eseményeken a pofozógép minden bizonnyal keserves szerepe jut nekik, az elődöntő számukra az Elízium, és közben akkora a szívük, hogy jaj, mekkora. Vigyorognak, mint a vadalma, aztán eltűnik a képükről a vigyor, fejjel előre vetik be magukat a hollandok erősen nuncsakura emlékeztető driblijeibe, utoljára olyan iramú és intenzitású meccs, mint a holland-skót, a tatárjárás zárószakasza tájékán lehetett. Van bennük, ahogy az utolsó pillanatig fel nem adó, meg nem tépázható, le nem álló hollandokban is, valami nagyon esélytelen. Kár értünk.

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.