Öngyilkos merénylet Kabulban

  • narancs.hu
  • 2017. december 28.

Terror

Legalább negyvenen meghaltak és harmincan megsérültek.

Csütörtökön reggel három robbanás rázta meg az afgán főváros, Kabul nyugati részét, mondta a BBC-nek az afgán belügyminisztérium. Az öngyilkos merényletet egy kulturális központ közelében és egy helyi hírügynökségnél, az Afgan Voice Agency épületénél követték el. A támadásban legalább negyvenen meghaltak és harmincan megsérültek.

Bár eddig senki sem vállalta magára a merényletet, a tálibok pedig egyenesen kijelentették, hogy nem ők állnak mögötte, az elmúlt hónapokban az Iszlám Állam több támadást intézett síita célpontok ellen az országban; októberben például legalább 39 ember halt meg egy merényletben, aminek célpontja egy síita kisebbséghez tartozó mecset volt.

A belügyminisztérium szóvivője szerint a cél ezúttal a kulturális központ volt, ahol a bomba felrobbanásakor ünnepséget tartottak. Számos diák és fiatal is részt vett az eseményen.

A héten ez már a második támadás volt az afgán fővárosban: hétfőn az afgán hírszerzés épülete mellett robbant bomba, akkor az öngyilkos merénylő tíz embert ölt meg.

(BBC)

Figyelmébe ajánljuk