rés a présen - A zajzene fizikai hatásai - Alec Empire, az Atari Teenage Riot frontembere

  • .
  • 2010. szeptember 9.

Trafik

rés a présen: Punks not dead.

Alec Empire: Ez a "punks not dead" dolog soha nem jelentett nekem sokat. A szomorú helyzet az, hogy pont azok ölték meg ezt a mondatot, akik szükségét érezték lépten-nyomon hangoztatni.
A punk kifejezést egy gondolkodásmód megragadására használom, és nem egy divatirányzat, egy öltözködési stílus címkéjeként.

rap: Nemzetközi csapat vagytok.

AE: Nem is tudom... Mindig is nemzetközi csapattal, más nemzetiségű művészekkel dolgoztam együtt, szóval nem is tudom, milyen, ha nem így van. 'szintén szólva az, hogy ki milyen országból jön, nem igazán számít.

rap: Melyik volt a kedvenc koncerted a zenekaroddal?

AE: Most volt nyáron a Fusion Fesztiválon. Meglepetéskoncert volt; 10 év kihagyás után az első Németországban. Elképesztő volt! Megnézheted a Youtube-on, a tömeg szabályosan elözönlötte a színpadot - hihetetlen volt az az energia! Fantasztikus politikai töltésű és iszonyú pozitív élmény.

rap: Kik az előképek, mesterek?

AE: A Public Enemy, a Slayer, az Underground Resistance, a The Clash, az X-Ray Spex és mások.

rap: Mire készüljön a közönség a szeptember 13-i trafós koncerteteken?

AE: Az ATR nem olyan zenét játszik, ami passzív módon fogyasztható. Ha azért jössz, hogy szórakoztasson valaki, akkor biztosan nem a jó helyre jöttél. Az ATR a zajzene fizikai hatásairól szól. Részt kell venni benne testtel, lélekkel is. Aki nem bírja, annak nem való.

rap: Nagy tervek őszre vagy télre?

AE: Még nem tudom - rengeteg projekt fő a fejemben, de a zenekar életében most épp nem a nagy tervek ideje van. Koncertezünk, és nem úgy tűnik, mintha most bármi mással kellene töltenünk az időt.

Figyelmébe ajánljuk