Tévétorrent

Slasher

  • Szabó Ádám
  • 2016. április 24.

Tévétorrent

Ha játékidő alatt szexeltél, meg kell halnod (slasher-közhely). A Slasher című sorozat viszont nagyobban játszik, itt minden kihágás büntetést von maga után. A végrehajtó egy Hóhér becenevű, marcona gyilkos, akinek akad dolga rendesen, hisz mindenki sáros valamiben. A helyszín Waterbury, az a fajta idillinek tűnő kisváros, ami persze soha sem az. Ide, egykori szülővárosába költözik Sarah a barátjával, abba a házba, ahol szüleit anno meggyilkolták. Mikor újabb gyilkosságok történnek, Sarah felkeresi a börtönben az egykori Hóhért, aki miatt árván kellett felnőnie, hogy ketten próbálják elkapni az új sorozatgyilkost.

A slasher műfaj alapjáraton teljesen alkalmatlan arra, hogy sorozat-formátumra ültessék át. A kivégzendő alanyok száma véges, az olcsó izgalom és feszültség, a végső ki a gyilkos csavar, az emberfeletti képességekkel megáldott gonosz a csodás megmeneküléseivel, az elképesztő baromságokat elkövető, magukat tálcán kínáló áldozatok csak ideig-óráig, mondjuk egy másfél órás film erejéig meg pár gyenge folytatásig érdekesek; már ha a figurák elég szórakoztatók, a csajok elég csinosak, a gyilkosságok pedig kreatívak, és a humor is a helyén van. A Slasherre ezekből egy sem igaz – de címével ellentétben nem is a Halloween vagy a Péntek 13 nyomdokain akar haladni. Inkább A bárányok hallgatnak és a Hetedik felé kacsintgat, csakhogy sem elég izgalmas, sem elég félelmetes, a humort pedig hírből sem ismeri. Így nem több egy unalmas és logikátlan, horrornak tetsző, de krimiként is gyenge sorozatnál.

Magyar felirat: Stickyfingaz & Mr. Bishop

Figyelmébe ajánljuk

Az elszalasztott lehetőségek városa: fejlődik, vagy csődközelben van Szolnok?

  • Massay-Kiss Andrea

Jó pár kihívással kell szembenéznie annak, aki 2024-ben Szolnok polgármestere lesz: a megyeszékhelyen korábban elkezdett beruházások egy része a mai napig nem készült el, vagy egész egyszerűen ígéret maradt, a lakosság csökken, kevés az igazából versenyképes vállalkozás, megszűnt a város közlekedési csomópont jellege, nincs önálló felsőoktatási intézménye.