Az LMP a gyűlölködés miatt egyszerre szállt bele a Fideszbe és Gyurcsányékba

  • narancs.hu
  • 2018. április 1.

Választás 2018

A DK kolozsvári videójával és Orbánék uszításával van a legnagyobb bajuk húsvétvasárnap.

Úgy tűnik, a whiskys beszólás után nem került egymáshoz közelebb az LMP és a Demokratikus Koalíció, legalábbis erre lehet következtetni a párt vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakból, ahol Ungár Péter, az LMP országos elnökségének tagja arról beszélt, hogy szerintük gyűlöletkeltés helyett egy összetartó nemzetre van szükség. Közölte: „történelmi mélypontra ért” a Fidesz „gyűlöletpropagandája”, és bírálta a Demokratikus Koalíció elnökének kolozsvári videóját is.

Ungár Péter egy korábbi sajtótájékoztatón

Ungár Péter egy korábbi sajtótájékoztatón

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Nagypénteken Magyarország miniszterelnöke több mint kétezer embert fenyegetett meg azzal, hogy kijelentette, ők az állam ellenségei, listán vannak – mondta Ungár Péter. „A teljesen értelmezhetetlen, hömpölygő embertömegről szóló” kormányzati plakátok pedig szintén „azt mutatják, hogy a gyűlöletkeltésben nincs megállás” – idézte az MTI a politikust, aki jelezte: utóbbi ügyben a Nemzeti Választási Bizottság elutasította beadványukat, így most a Kúriához fordulnak. Emlékeztetett: Szél Bernadett kérte az Alkotmányvédelmi Hivataltól, hogy számoljanak be erről, ha tényleg vannak listák „a kétezer állítólagos Soros-ügynökről”.

Az ellenzéki politikus arról is szólt: felháborítónak tartják, hogy a DK kolozsvári videója „az erdélyi magyarokkal szemben keltett gyűlöletet a kampányban”. Annak külön örülnek, hogy pár nappal a történtek után elérte az egymilliós támogatottságot, így az Európai Bizottság elé kerül a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Minority Safepack nevű kisebbségvédelmi kezdeményezése – tette hozzá.

Az LMP arra készül, hogy ha erős felhatalmazást kap a választáson, és részt vehet a kormányzásban, akkor 15 millió magyar kormányzásában tud részt venni. Szél Bernadett 15 millió magyar miniszterelnöke szeretne lenni, nem pedig gyűlöletkeltéssel és az emberek egymás ellen fordításával szeretne kormányozni – fogalmazott Ungár Péter.

Vágó Gábor elnézést kért Gyurcsánytól a részegezés miatt

Az LMP politikusa a vasárnapi tárgyalások után utalt arra, hogy a volt miniszterelnök ittasan ült le egyeztetni. Vágó az ATV vendége volt kedd este. Az LMP politikusa vasárnap egyértelműen azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc részeg volt, amikor meghíva őket tárgyalni: „ha én részeg vagyok és meghívok barátokat otthonra beszélgetni, az a minimum, hogy őt is megkínálom whiskey-vel”.

Figyelmébe ajánljuk