Hiába gyűjtötte neki az aláírásokat a Fidesz, hiába dobták ki a pártból, a zuglói LMP-s nem hajlandó visszalépni

  • - gm -
  • 2018. március 30.

Választás 2018

Már be is jelentette: ott lesz a szavazólapon.

Nem hajlandó visszalépni Barta János, az LMP zuglói jelöltje, akiről kiderült, hogy a Fidesz is gyűjtött neki aláírásokat. Még szerdán robbant a hír, miszerint a kormánypárt aktivistái is besegítettek az LMP-nek a választókerületben.

Szél Bernadett és Barta János kampányol

Szél Bernadett és Barta János kampányol

Fotó: MTI/Beliczay László

Barta akkor teljesen abszurd magyarázatot adott arra, ez hogyan fordulhatott elő. „Ha az állampolgár, ki tudja, milyen megfontolásból megtisztel az ajánlásával, arra csak azt lehet mondani, hogy köszönöm” – mondta a jelölt a Civil Rádióban. Szél Bernadett pedig a Facebookon jelentette be, hogy az LMP felfüggeszti Barta János párttagságát, visszavonja jelöltségét, és nem tekinti az LMP hivatalos jelöltjének.

Barta azonban azt írta ki a Facebookjára, hogy nem fog visszalépni. „Erre én beintek, az LMP vezetőségét az MSZP-vel való együttműködéssel vádolom meg és nem lépek vissza” – írja a hivatalosan visszaléptetett jelölt, aki most újabb értelmezéssel állt elő. Szerinte egy „tökkel ütött” aktivistája kiadott „pár ívet a fidesznyik brigádnak a tudtomon kívül, akik aláírtak nekem”.

Barta szerint, mivel a választási rendszer nem teszi lehetővé a visszahívását, ott lesz a szavazólapon, és lehet rá szavazni.

A Fidesz közben jót röhög a markában.

Figyelmébe ajánljuk