Kivágja a pártból jelöltjét az LMP, mert a Fidesztől kapott ajánlószelvényeket

  • narancs.hu
  • 2018. március 28.

Választás 2018

Egy régi városi legenda vált hirtelen valóra!

Évekig ment a pletyka arról a baloldalon, hogy 2010-ben a Fidesz segítette ki ajánlószelvényekkel az LMP-t a parlamenti választáson – ami remek összeesküvés-elméletnek tűnt sokáig, mert hisz semmit sem lehetett belőle bizonyítani.

Most viszont jött egy helyi sztori, ami szóról szóról ez. Hogy tehát a Fidesz segített egy LMP-s jelöltnek ajánlókat szedni.

Az MSZP–Párbeszéd zuglói jelöltje, Tóth Csaba beszélt pár napja erről, mire Barta János LMP-s jelölt maga is elismerte ma, hogy ez valóban így történt, de – tette hozzá gyorsan – ezt nem ők kérték, hanem a Fidesz magától csinálta, ráadásul az ajánlásokat előbb leadták, mint hogy megérkezett volna a fideszes csomag. Az Index szúrta ki amúgy, hogy Barta János egyéni képviselőjelölt Fiala János rádióműsorában, a Civil Rádióban ismerte el, hogy a Fidesz is gyűjtött ajánlásokat a helyi LMP-nek.

Az LMP a történet nyilvánosságra kerülése után azonnal lépett: felfüggesztették szerda délután Barta János párttagságát és visszavonták jelöltségét. Azt írta Szél Bernadett ezzel kapcsolatban, hogy a Fidesszel semmilyen együttműködés nem megengedhető.

Figyelmébe ajánljuk