Szavazásra buzdítanak a roma hírességek

  • narancs.hu
  • 2018. március 26.

Választás 2018

"Ne adjátok el a szavazatotokat!"

Ne adjátok el a szavazatotokat! - címen indult el Khetane és aHang figyelemfelhívó akciója. A projektet Mohamed Fatima, Váradi Olasz és a Parno Graszt zenekar is segíti: videóüzeneteikben szavazni hívják a magyarországi romákat, és azt üzenik nekik: ne adják el a szavazataikat. A kampány érdekessége, hogy az idei országgyűlési választások napja éppen a Nemzetközi Roma Napra esik.

A projektet, ahogy írják, az hívta életre, hogy "a magyarországi politikában szokás olcsón megvásárolható, kiszolgáltatott szavazókként tekinteni a mélyszegénységben élőkre". Ezzel szemben azt szeretnék hangsúlyozni, hogy minden választópolgár szavazata ugyanannyit ér, és fontos, hogy mindenki külső kényszertől függetlenül döntsön arról, hogy kire szavaz.

Az aHang kampányoldala emellett az állampolgári érdekérvényesítéshez kínál eszközöket; hétköznapi embereket támogat abban, hogy tudatosan foglalkozzanak közügyekkel és vegyenek részt az ország jövőjéről szóló döntésekben. A Khetane célja a hátrányos helyzetű fiatalok segítése és mentorálása, a roma tradíciók és kulturális értékek ápolása.

A videósorozatot az aHang Érj oda! kampányoldala kíséri, amelynek segítségével a felhasználók a szavazással kapcsolatos tudnivalókat oszthatnak meg közösségükkel.

Eszköz a választásokhoz: Válasszunk az #aHang-gal!

Itt lépésről-lépésre tudsz motiválni másokat arra, hogy elmenjenek voksolni. Ez igazán nagyon egyszerű!

Figyelmébe ajánljuk