76 nap alatt a Föld körül – Phileas Szijjártó újabb kalandjai

  • narancs.hu
  • 2013. december 28.

Villámnarancs

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a Blikk számításai szerint eddig hatszor járta körbe az Egyenlítőt.

„2012. júniusi kinevezése óta 34 úton, 28 országban, 33 városban járt, ez összességében 33 millió forintba került.” A hvg.hu azt is kiszámította, egy-egy utazással töltött napja több mint 400 ezer adóforintba fájt.

Hagyjuk most a demagógiát, hogy a napidíjából egy négytagú család simán végig dáridózhatott volna egy komplett turnust all inclusive az Adrián, vagy a 33 millából hány inkubátort vihetett volna haza kenyérpirítónak ez a szerencsétlen idióta – nézzük inkább az eredményeket.

Mert az eredmények magukért beszélnek. Megvetéssel vegyes döbbenettel tekint hazánkra gyakorlatilag egész Európa, viszont a kormány bejelentkezett Azerbajdzsánnál és Kínánál egy alkomornyiki állásra – a megkeresettek gondolkodási időt kértek, s amikor Szijjártó kiment a szobából, hangos röhögésben törtek ki.

Magyarul: jó helyre ment a pénz. Hiszen sokkal rosszabbul jártunk volna, ha Szijjártó missziói a legcsekélyebb sikert is hozzák.

Figyelmébe ajánljuk