Máriás huncut – Stílszerű templomi ajándék

  • narancs.hu
  • 2013. december 27.

Villámnarancs

Több jászsági templomban Pócs János (Fidesz) nevével ellátott világító kulcstartót osztogattak szenteste. WTF?
false

 

Fotó: Jászblog

„Egy olvasónk levélben hívta fel a figyelmünket, hogy Pócs János fideszes országgyűlési képviselőjelölt még a karácsonyi ünnepet is politikai célokra használja fel: Szenteste a jászdózsai templomban a miséző pap bejelentette, hogy mindenki kap karácsonyi ajándékot, majd a mise végén világító kulcstartót osztogattak Pócs János aláírásával” – írja a jasz.blog.hu, amiből kihallani némi felháborodást.

De miért kell ezen felháborodni?

Pócs nem suttyomban osztogatta a máriás kulcstartót, hanem papi jóváhagyással. Ráadásul valóban a helyhez és az alkalomhoz méltó szuvenírt választott. Egy olyan terméket, amivel nem ő, hanem szeretett egyháza boltol, igaz, elnézve a kulcstartót, valószínűleg nem a legsikeresebb termékükről lehet szó. Így aztán alighanem mindenki jól járt. A kegytárgyrészleg megszabadult nagyobb tétel selejtes terméktől, az éjféli mise résztvevői pedig az igén kívül kaptak valami konkrétat is, amit hazavihetnek.

Különben is, mit kellett volna Pócsnak adnia? Imakönyvet? Feszületet? Netán misebort? Minden bizonnyal annak is eljön az ideje. Lesz még a jászapáti templomban (és nemcsak ott) épp elég kampányrendezvény a közeljövőben.

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.