A fradista huligán ahol tud, segít!

  • narancs.hu
  • 2013. július 29.

Villámnarancs

Tévedésben van a pécsi rendőrség: azt hiszik, rongáltak a fradisták. Pedig amióta a klubelnök pártja kormányoz, ők már nem bántanak senkit és semmit. Hol a lehulló vakolat alól mentenek ki fiatalokat, hol a rozsdás fürdőkaput reparálják.

A Ferencváros győzelemével zárult hétvégi pécsi mérkőzés előtt sajnálatos félreértés történt a baranyai megyeszékhely szomszédságában. Úgy esett, hogy a tikkasztó melegben három fradista összenézett, és döntött: a szezonnyitó meccs előtt meglátogatják a Pécs szomszédságában lévő festői Orfű Aquaparkját, hűsölnek egyet az izzasztó összecsapás előtt.

Ám mit elterveztek, nem valósulhatott meg. A bejáratnál ugyanis problémákkal szembesültek, sőt félreértés esete forgott fenn, ha nem egyenesen merényletről beszélhetünk!

Hogy mi történt – hangsúlyozzuk –, nem tudjuk pontosan. Épp ezért ármánykodást sejtünk az elhallgatott információ mögött, hiszen aligha valószínű, hogy a hármak közül bárki kötözködött volna, pláne hogy ittasan, ne adj isten minden ok nélkül. Hisz miért is kötözködne egy napfényes szombat délután bárki? Negyven fokban? Épp ezért megdöbbentő a hivatalos változat, miszerint „néhány, magáról megfeledkezett személy megrongálta a fürdő bejáratát”.

Szerintünk ez rágalom. Hiszen például mi mindent összehordtak a nagy megpróbáltatások után végre jó útra tért Sz. Ferencről is, pedig a jó öreg szurkolóvezér se csinált semmi rosszat a Lendvay utcában. Ezért hát nyilvánvaló, hogy a Kubatov-csapat más lelkes támogatói sem rongálhattak meg semmit a távoli Orfűn. Inkább segíteni akartak, mert látták, milyen rossz állapotban van a bejárat! Nem akarnánk tippeket adni a bíróságnak, hiszen találékony nép a magyar, de mi úgy gondoljuk, rozsdásodott az a kapu. A fiúk meg, amint ezt észrevételezték, egyből szedték volna le, és máris tették volna fel az újat! Hogy pont nem volt kezükben az új, az ő hibájuk az? Talán erről is nekik kéne gondoskodniuk? Vitték volna Pestről? A melegben?

Ne vicceljünk, emberek! Inkább derítse ki valaki, hogy a hármak emiatt – merthogy elfogás és kihallgatás is történt az ügyben – lekésték-e a meccset, vagy sem. És ha igen, akkor írják meg nekünk, hogy ki viszi el emiatt a balhét. Mert jámbor, segítőkész fradistákkal szórakozni nem lehet. Még a rendőrségnek sem.

Megvan az igazi bűnös: a HaHa!

Nem, nem viccelünk. Cikkünk megírása után közölte a bama.hu az Ultras Liberi pécsi képviselőjének levelét, amely szürrealitásában messze felülmúlja a mi fenti képzelgéseinket. Egres Béla szerint (levelét betűhíven idézzük mi is) „sajnos itt Pécs és vonzáskörzetében a szurkolók elég rossz hírnévnek örvendenek köszönhetően a Hallgatói Hálózat helyi aktivistáinak”. „Itt Pécsen sajnos a szurkolók rendszeresen ki vannak téve az alaptalan provokációnak a hallgatók részéről, a hálózat az eszközökben nem válogat. hasonló dolog történhetett szombaton is.” Konkrétan a következők: „Nagyjából 15 óra magasságában érkeztünk a szurkolókkal a fürdő bejáratához. Egy fiatalokból álló csoport a bejárat mellett a kerítésnél várakozott és mikor odaértünk a pénztárhoz ők neki estek a kerítésnek és hangosan el kezdtek káromkodni. A biztonsági szolgálat természetesen hívta a rendőrséget, de mire kiértek ez a csoport már eltűnt. Viszont legnagyobb meglepetésünkre a pénztárban ülő hölgyek azt mondták, hogy mi randalíroztunk ezért közülünk három embert kiemeltek és elvittek.” A levél egy drámai bejelentéssel és egy gyanús körülmény felemlítésével zárul: „Természetesen a csoport többi tagja se mehetett be a fürdő területére. Másnap megtudtam, hogy Orfűn sok pécsi diák vállal munkát a nyári időszakban.”

Lehet ezen nevetni, de sajnálattal kell rá emlékeztetnünk, hogy Sz. Ferenc felmentésének indoklása se sokkal veretesebb szöveg.

Figyelmébe ajánljuk