Itt a vég! – Ha nem vigyáznak, még kiderül, hogy Polt Péter is Soros György embere

  • narancs.hu
  • 2017. április 29.

Villámnarancs

Hamarosan jön Németh Szilárd, és a helyére teszi a főügyészt?

A már csak volt fideszes – ugyanis kizárták a pártból – sorozatfeljelentő, Tényi István ismeretlen elkövető ellen tett feljelentést még az előző héten Szijjártó Péter egy korábbi nyilatkozata miatt. A külügyminiszter azt találta mondani, hogy Soros György a kormány bukását és távozását akarja elérni.

A feljelentés szerint, ha Soros tényleg kormánybuktatásra készül, akkor induljon ellene eljárás, ha pedig ez nem igaz, akkor be kell fejezni a politikai színjátékot. Tényi még csatolt egy rakás cikket kormányközeli véleményekről is, de a 444 szombati információi szerint a Fővárosi Főügyészség nem indít eljárást.

Az indoklásban egyebek közt szerepel, hogy a kormánypártiak sorosozása „az alkotmányos rend elleni szervezkedésre vonatkozóan nem tartalmaznak konkrét tényeket, adatokat, csupán egyes személyek véleményét tükrözi”. Az ügyészség arra is kitért, hogy a vélemény és a politikai nézet önmagában nem alkalmas állam elleni bűncselekmény megállapítására, ha nincsenek mögötte tények.

Persze egy normális országban egy vállrándítással el lehetne intézni egy ilyen, elsősorban provokatív, mintsem megalapozott feljelentést, de nem lennénk meglepve, ha Németh Szilárd hamarosan a kamerák elé állna és kijelentené: a feljelentés visszadobása után számára egyértelművé vált, hogy Polt Péter legfőbb ügyész mégsem Orbán Viktor, hanem Soros György embere.

Figyelmébe ajánljuk