Beszól Kósa, egyből bevadul a frakció sajtósa

  • narancs.hu
  • 2016. december 23.

Villámnarancs

Íme, a hétköznapi Fidesz-kommunikáció.

Ma reggel a rádióban még úgy tűnt, Kósa Lajos frakcióvezető valamiféle élcelődésnek szánja kijelentését azzal kapcsolatban, hogy Botka László szegedi polgármester is pályázik a baloldal miniszterelnök-jelölti szerepére. „A baloldal jó ideje tartó miniszterelnöki castingjai a teljes tanácstalanság jeleit mutatják” – mondta tehát Kósa Lajos, aki egyszersmind a Fidesz-frakció vezetője is, ami nem is annyira érdekes, szokott ő ennél sokkal cifrábbakat is mondani.

Az viszont tényleg fantasztikus teljesítmény,

hogy a „miniszterelnöki casting” szókapcsolatra pillanatok alatt rácsatlakoztak a Fidesz-frakció sajtósai, délutáni közleményükben ugyanis már ezt olvashatjuk: „A baloldal rendszeresen nem támogatja a magyar családok életét megkönnyítő adócsökkentéseket, ehelyett már megint a miniszterelnöki castinggal és a hatalmi pozíciók osztogatásával vannak elfoglalva.”

De hogyan születik meg egy ilyen közlemény? Tényleg van erre egy fizetett alkalmazottjuk, akinek az a dolga, hogy egy-egy főnöki/kisfőnöki rádiónyilatkozatra rákontrázzon efféle segédházmesteri stílusban? És ha igen, ezt az elvárást hogyan fogalmazzák meg a munkaköri leírásában?

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?