Flóra, csináljunk gyereket! – Harrach Péter bemászik az ágyadba

  • narancs.hu
  • 2015. június 24.

Villámnarancs

Az ősz bárd előkapta a régi lemezt: fogyik a magyar! S mit tesz ilyenkor egy kereszténydemokrata? Társadalmi munkát sürget, khm, összefogást.

Nem mondhatnánk, hogy ne lenne kreatív a KDNP alelnöke. Most, hogy az összes kormánypárti nagyszájú valami jó kis bevándorlózással, terroristázással bíbelődik, Harrach előkapta a régi lemezt: fogyik a magyar!

És délelőtt összetrombitált ezért egy sajtótájékoztatót, ahol elmondta, hogy 2014 első négy hónapjával összevetve idén három százalékkal nőtt a születésszám, és közel hét százalékkal többen kötöttek házasságot, ilyet szólt: „Az utóbbi másfél év adatai kedvező tendenciát mutatnak.”

Ez a nullával egyenlő – nagyjából ez volt Harrach mondanivalójának a lényege, noha ugyanezzel a szöveggel akár egy KDNP-sikersztorit is előadhatott volna. De nem, hiszen ő mégiscsak egy lelkiismeretes ember. Szerinte ugyanis „a demográfiai helyzetet nem lehet pártpolitikai témává tenni, az nem lehet politikai alku kérdése, abban társadalmi megegyezésre van szükség”.

Mégis hogyan? Egyezzünk meg a szomszédunkkal, a közös képviselővel, a postással meg a körzeti megbízottal, oszt’ csináljunk gyereket? Vagy hogyan képzeli ezt a társadalmi megegyezést Harrach? Meg mi az, hogy a demográfiai helyzetet nem lehet pártpolitikai témává tenni? Ki tette azzá? És ki alkudozott a főnökkel például az abortusz kérdésében? Ugye nem a KDNP? Á, dehogy!

Figyelmébe ajánljuk