Kövér és a kultúra

  • narancs.hu
  • 2013. július 19.

Villámnarancs

Még alig hűlt ki az oldal, ahol Lévai Anikó Pataky Attila művészete iránt érzett feltétlen rajongását beszéltük meg, s máris itt az országot jelenleg uralók kultúrafogyasztási szokásainak újabb ékes bizonyítéka – Kövér és Schuszter összeborulása.

Schuszter Lóránt Facebook-oldalán találtuk ezt a fotót.

false

A képen a mondott művész, Csurka István pártjának (MIÉP, emlékszik még valaki?) egykori fővárosi képviselője pózol egy szlovákiai P. Mobil-koncert után a Magyar Országgyűlés elnökével, s nem mellesleg a Fidesz helyi favoritjának, az immár tartósan parlamenten kívüli Magyar Koalíció Pártjának elnökével, Berényi Józseffel.

Kétségkívül jól mutatnak együtt.

Nos, a P. Mobil, ha az életben alkotott is valamit (amit mellesleg nem lenne könnyű bizonyítani), azt a múlt század hetvenes-nyolcvanas éveiben tette, vagyis legalább harminc éve. Azóta tehát e kétes renomét igyekszik Schuszter különféle kísérőzenészek bevetésével aprópénzekre váltani, holt több, hol kevesebb sikerrel.

Így tehát ez a több évtizedes selejt, átverés, menj az úton, menj tovább, ne nézz vissza már, illetve nálam mindig két forint ez a dal tűnik a kép alapján a házelnök betevőjének a magyar kultúrából.

Ezért is tartunk ott, ahol tartunk: mert nekik ez a kultúra. Ja, és még annyit a művészeti kérdésekről, hogy Schuszter annak idején konkrétan semmilyen hangszeren nem játszott, nem énekelt, semmit nem csinált, csak futtatta a bandát, és ugrált a színpadon, viszont a pénz, amit beletolt, a komcsiban is nagy úr volt. Mondják ránk, hogy előítéletesek vagyunk, de valamiért úgy gondoljuk, a népszerű Lóri azóta sem tanult meg semmilyen hangszeren játszani (az éneklésről nem is szólva). Egy Fidesz-művésznek minek is az?

Mi csak örüljünk, van már egy eddásunk, egy mobilosunk, hamar befigyel majd egy ricsés is. Kap egy tárcát vagy egy akadémiát.

Figyelmébe ajánljuk