Lovas István szerint tapsolni kellene az etnikai homogenitásnak, a kritikus lapokat meg jól be kell zárni

  • narancs.hu
  • 2017. március 6.

Villámnarancs

Nagyot ment Putyin hűséges rajongója.

Lovas István sem hagyhatta szó nélkül, hogy bántják szegény miniszterelnököt, amiért az etnikai homogenitásról beszélt a múlt héten.

„Vagyis a miniszterelnök szerint a mai Magyarország népe homogén, és ezt meg kell őrizni. Ilyen párját ritkítóan inkluzív mondatnak tapsolni kellene mindazoknak, akik folyamatosan, minden alap nélkül, azzal vádolják a kormányt, hogy idegeneknek tekinti a cigányokat, zsidókat és a nálunk élő többi etnikai kisebbségeket” – írja a Magyar Hírlapban megjelent publicisztikájában, és csak azt furcsálljuk, miért

nem szidta meg a miniszterelnök munkatársait,

akik valamiért el akarták tüntetni ezt a végtelenül inkluzív mondatot Orbán hivatalos honlapjáról.

Lovas bemutatja Matolcsy könyvét (középen Orbán tarkója)

Lovas (balra) bemutatja Matolcsy könyvét

Fotó: MTI

Nem is lenne teljes az írás, ha nem kapná meg a magáét a média, de a tetőpont kétségkívül az, amikor a Lovas kifejezi „Trump elnökkel” kapcsolatos szimpátiáját, és

eljut oda, hogy kell a francnak ide demokrácia, sajtószabadság, megvagyunk mi ilyenek nélkül.

„A kormányszóvivőknek nem csak méltatlankodniuk kellene, de Trump elnökhöz hasonlóan az ilyen alávalóan hazudozó, álhíreket szóró, a társadalmat mérgező médiumok képviselőinek meg kellene mutatniuk a kijárat felé vezető utat. Ha már beengedik őket.” Azt nem tudjuk, Lovas István az Oroszországból érkező álhírek terjesztőiről beszél-e, de nyugodtan hozzátehette volna, hogy bezzeg a Szputnyik és a Russia Today, azok igazán hiteles források. (Pardon, ezt már megtette korábban.)

Persze, a Lovas István által annyira áhított világ már itt van velünk, tavaly seperc alatt nyírták ki a Népszabadságot, manapság pedig Schmidt Mária újítja meg a Figyelőt. Szóval tényleg csak a mindenkori Putyin-rajongót lehet idézni: „Meddig tűrjük?”

Figyelmébe ajánljuk