Mire immunis a stadionszentelő megyés püspök?

  • narancs.hu
  • 2015. január 19.

Villámnarancs

Persze Kiss-Rigó László jól tudja, hisz végtére is ez a szakmája, hogy Péter első kérdése őhozzá is az lesz, hogy mit tettél Orbán alatt?

Tegnap, a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett szatmárcsekei ünnepségen, Kiss-Rigó László, a Szegeden stadiont építő, Felcsúton stadiont szentelő római katolikus püspök az MTI tudósítása szerint azt találta mondani: „A kultúra identitást ad és erősít, ezzel immunitást nyújt minden szellemi és lelki rossz befolyás ellen.”

false

 

Fotó: MTI

Ilyen egyszerű lenne?

Legyen nálad egy kis kultúra, a többi meg megy magától? Ha eleget olvasol, nézegetsz képeket, hallgatsz fenséges muzsikát, azok majd megvédenek téged azoktól az idiótáktól, s azon idióták hatalmától, akik a budijuk mellé felhúzatnak egy stadiont, illetve azoktól a mindenre elszánt alakoktól, akik ezt a stadiont a jóisten nevében fel is szentelik.

Tehát egyfelől nagyon örülünk, hogy Kiss-Rigónak van füle a muzsika szépségeire, s általános értelemben is egy szépléleknek mondható ő. Papi személytől nagy szó ez ebben a hitetlen, kulturálatlan világban.

Másfelől fáj a szívünk, hogy a saját nyilvánvalóan alacsony kulturáltsági szintünk nem elegendő ahhoz, hogy visszafojtsuk vele azt a hányingert, ami egy ilyen budistadion megszentelése láttán rájön.

Persze Kiss-Rigó László jól tudja, hisz végtére is ez a szakmája, hogy Péter első kérdése őhozzá is az lesz, hogy mit tettél Orbán alatt? De egyfelől, hol van az még? Másfelől a püspök úgy lehet vele, hogy majd kivágom magam valami szép kulturális idézettel.

Figyelmébe ajánljuk