Teréz anya beájulna

  • 2013. szeptember 11.

Villámnarancs

Mátrai Márta emlékeztetett rá, hogy civil kezdeményezésre, az Országgyűlés határozata alapján az ENSZ közgyűlése szeptember 5. napját a jótékonyság világnapjává nyilvánította.

Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya, Orbán Viktor őszinte csodálója a jótékonyság világnapja alkalmából nagyköveteket és egyházi személyeket fogadott. A háznagy asszony köszöntőjében kiemelte, hogy Teréz anya, aki mindig a rászorulókra, elesettekre tekintett, meghatározó mintát adott mindannyiunknak.

false

 

Fotó: MTI – Kovács Tamás


„Törékeny, de lélekben nagyon erős asszony volt, aki példaképe lehet valamennyi jóakaratú embernek. Teréz anyára a magyarok is nagy szeretettel gondolnak, Budapesten 2013-ban teret neveztünk el róla.” Mátrai Márta emlékeztetett rá, hogy civil kezdeményezésre, az Országgyűlés határozata alapján az ENSZ közgyűlése szeptember 5. napját a jótékonyság világnapjává nyilvánította.

Nem akarunk ünneprontók lenni, de emlékeztetnénk háznagy asszonyt – aki korábban az alkotmány-előkészítő eseti bizottság alelnöke volt – az általa oly nagyra tartott Alaptörvény nemrégiben módosított XXII. cikkének harmadik bekezdésére, amely szerint „törvény vagy helyi önkormányzat rendelete a közrend, a közbiztonság, a közegészség és a kulturális értékek védelme érdekében, a közterület meghatározott részére vonatkozóan jogellenessé minősítheti az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodást”.

Utána pedig gondolkodjon el kicsinyt azon, hogy ennek alapján a szent asszonyt és főleg ápoltjait jótékonykodása helyszínéről vajon mennyi idő múltán távolították volna el a rendőrök vagy a közterületesek?

Figyelmébe ajánljuk