Visszhang: tévésorozat  

A láthatatlan fény

Visszhang

A háborús filmek olyanok, mint a nagyszülők történetei: míg néhány évtizede lenyűgöztek, mára már kicsit túl jól ismerjük azokat.

Ha olykor mégis akad olyan a repertoáron, amelyet még nem hallottunk, az mindjárt felértékelődik, még ha hazafelé rá is jövünk, hogy ez tulajdonképpen ugyanaz a sztori volt, csak az ebédnél volt most több a vörösbor. Nehéz megállapítani, hogy Mark Ruffalo és Hugh Laurie sorozata tud-e újat mutatni, vagy csak az andalítás sikerül neki olyan jól, hogy ne tűnjön fel, ha nem. Nem hibátlan, de kétségkívül szép a Netflix új háborús miniszériája, amely a valóságnál magasabb frekvencián szól a nézőihez.

A megszállt Saint-Malóban a németek totális elnyomás alatt tartják a franciákat, akiknek egyetlen reménye a szabadulásra az amerikaiak érkezése. A fronton élesedő helyzetben azonban nem nemzetiség mentén határolódnak el egymástól az emberek, a láthatatlan fény utáni vágyódásuk ugyanis felülírja a háború szabályait. Így válhat egy német tiszt akaratlanul is egyikévé a francia ellenállóknak, akik életük árán is megvédik az ártatlan vak lányt, aki a rádiójában a Nemo kapitányból olvas fel esténként – kódokat adva le ezzel a szövetségeseknek. A hullámhossz korábban egy gyerekeknek szóló tudományos műsort közvetített szerte Európában, hallgatóinak felnőve pedig nagyobb szükségük van a tudás lángjának megőrzésére, mint bármikor.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk