Visszhang: koncert

Hiperkarma

Visszhang

Bérczesi Róbert zenekara utoljára közel másfél éve lépett fel Budapesten, a Papp László Sportarénában még pont meg tudták ünnepelni a 20. születésnapjukat a járvány kitörése előtt.

A karantén idején a frontember nem részletezett okok miatt feloszlatta az együttest – immár harmadjára –, és inkább szólóalbumára fókuszált, amely Karanténlemez címmel 2020 decemberében jelent meg. Ezután jelentette be, hogy „még egyszer utoljára” újrakezdi a Hiperkarmát. Eleinte teljesen új felállást tervezett, később azonban meggondolta magát, és több elküldött tagot is visszahívott. Így végül csak a billentyűs és basszusgitáros poszton történt változás, Bacsa Gyulát Koltay Kurszán, Varga Lacát pedig Gerdesits Máté, a Quimby dobosának fia váltotta. A szólógitáros továbbra is Kis Tibor Sztivi, a dobos pedig Hámori Benedek maradt. Nemes Janó helyett, aki az utolsó pár évben fuvolázott és szaxofonozott a koncerteken, nem érkezett más.

Az ötös fogat egy orfűi fesztiválfellépés után mutatkozott be a fővárosban, majdnem két órát játszottak a több ezer fős közönségnek. Bérczesi néhány zavarosabb konferálást leszámítva teljesen összeszedett volt, és a többiek is megmutatták, hogy kiváló zenészek. Gerdesits igazi rocksztár alkat, jó párost alkotnak Sztivivel, akinek szintén minden mozdulatán látszik, hogy imád ekkora színpadon, ennyi ember előtt szerepelni. A számlista közel felét továbbra is az első album dalai tették ki, úgy tűnik, ezeken nem fog az idő. A többi lemez közül a Délibáb volt a még hangsúlyos, az Amondó és a Konyharegény viszont háttérbe szorult, alig egy-két számot vettek elő róluk.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.