Visszhang: koncert

Jazzation

Visszhang

Többszöri halasztás után végre megtölthette a Zeneakadémia Solti termét a Jazzation, amelyet nyugodtan nevezhetünk a legprofibb magyar jazzvokálnak. Nehéz műfaj ez, különösen a capella.

Az intonálás minimum tökéletes kell legyen, de az még nem biztos, hogy jól is szól. És akkor mozogni, egymást is hallani, konferálni stb. is kell, nem csoda, hogy ritkán van ilyen műfajú koncert mifelénk. Az együttes 16 éves, hét éve lépnek fel a Várallyay Katus, Bolyki Sára, Kanizsa Gina, Fábián Attila és Homor Máté felállásban. Tervezett, de meg nem valósult jubileumi hangversenyük műsorából adták az első részt. Kiemelkedő saját szerzeményeik arról tanúskodnak, hogy mind a Manhattan Transfer, mind a The Real Group iskoláját kijárták. De ez csak előjátéknak tűnt a második részhez képest.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Az elszalasztott lehetőségek városa: fejlődik, vagy csődközelben van Szolnok?

  • Massay-Kiss Andrea

Jó pár kihívással kell szembenéznie annak, aki 2024-ben Szolnok polgármestere lesz: a megyeszékhelyen korábban elkezdett beruházások egy része a mai napig nem készült el, vagy egész egyszerűen ígéret maradt, a lakosság csökken, kevés az igazából versenyképes vállalkozás, megszűnt a város közlekedési csomópont jellege, nincs önálló felsőoktatási intézménye.