• MaNcs 27. évf. 33. sz. (2015. 08. 13.)

  „Elmondtam Szijjártónak, hogy rosszulesett”

  Kóka János a Cellumról és az Orbánnal közös utazásairól. Neve korábban szitokszó volt a jobboldalon, most a kormánnyal együtt dolgozik a magyar export fellendítésén. Tegeződik Orbánnal, Szijjártóról remek véleménye van. Kóka János részletesen először a Narancsnak beszélt a távol-keleti utak hátteréről.

  2015 / 33
 • Hello Wood Vigántpetenden

  Falu végén gurul a kocsma

  Mára nemzetközi hírnevű építészeti happeninggé nőtte ki magát a hat éve indult alkotótábor, ahol az ideális falu és ideális közössége létrehozásával kísérleteztek a mintegy 30 országból érkezett építészek és egyetemisták.

 • 56. Velencei Képzőművészeti Biennále

  Halott zászlók

  A kifejezetten izgalmas idei válogatásban a kiállított művek többnyire eredeti, önálló hangon reflektálnak napjaink „glocal” valóságára, az életünk színterét jelentő, sokszor provinciálisnak ható „világfalu” történéseire.

 • Áramkörtánc

  Séta a Kelenföldi Erőműben

  Bejártuk a főváros egyik legkülönlegesebb ipari műemlékét, a Kelenföldi Erőmű 2004-ben leállított kap­csoló­házát.

 • Diákkezdeményezés a közösségi szolgálatról

  Ne hagyjanak ki minket!

  Néhány éve lépett életbe az a törvényi szabályozás, amely kötelezővé tesz 50 óra iskolai közösségi szolgálatot (IKSZ) a középiskolásoknak. Az iskola takarításától kezdve a rendezvényszervezésen át egészen a hátrányos helyzetű gyerekekkel való foglalkozásig széles a választék, ám sok esetben haszontalanul telnek a kötelező órák.

 • Az orvvadászat ökológiai terhe

  Tőrbe csalva

  Ritka állatokat és növényeket fenyeget a sors, hogy életükről mások döntsenek kényük-kedvük szerint. Számos állatfaj állománya még a hajdani, minden szempontból szabályszerű vadászatok nyomán csappant meg.

 • Családi tragédia Hevesen - Vészjelzés nélkül

  Július 26-ára virradóra L. Krisztián felakasztotta két kisfiát, majd saját magát. A hevesi tragédia körülményei tisztázatlanok, aminek jele az egymásnak ellentmondó nyilatkozatok sora. Állítólag a gyámügyi hivatal, a családsegítő központ, az általános iskola és a háziorvos is tudott arról, hogy az L.

 • Mélyi József

  Pálya a magasban

  Verseny a javából

  Mottó: Vasasszony visszaréz acélból. (Szójáték)

 • Várhegyi Éva

  Ekotrip

  Kamat a mélyben

 • A szerk.

  Mit engedhet meg magának ma egy miniszter Magyarországon?

  Magyarország kormánya annyit lát helyesnek a nyilvánosság orrára kötni miniszterelnöki minisztere hivatalos útjairól, hogy aszondja: „Lázár János miniszter az utazásaihoz kapcsolódóan szállásdíjat, napidíjat és útiköltséget és egyéb költségeket nem vesz igénybe, így erre vonatkozóan adatot szolgáltatni nem tudunk”.

 • A szerk.

  A zsák meg a foltja

  A bukaresti magyar nagykövettel, Zákányi Botonddal készített interjút hétfőn közölte a Romania libera című konzervatív napilap. (A szöveg a neten magyarul is elolvasható a foter.ro oldalon.)

 • Orosz lobbitevékenység az EU-ban

  Putyin fehér lovagjai

  A Putyin-barát oligarchák nem hajlandók csak úgy lenyelni, hogy feketelistára rakták őket Európában. Többen is keményen lobbiznak. Az a kérdés, hogy mennyire hatékonyan.

 • Interjú

  „Nem kell ehhez Habony Árpád”

  Kovács Zoltán kormányszóvivő a kabinet menekültpolitikájáról

  Az „illegális migráció” útvonalainak lezárásával kezelné a menekülthelyzetet a kormány. Kovács Zoltán szerint a kérdésben adták magukat a kommunikációs szempontok.

 • A biztos bukás - Az olimpia gazdasági hatásai

  A 2024-es budapesti olimpiarendezés támogatói szerint az esemény soha nem látott fejlődést hozna az országnak, ám az eddigi tapasztalatok szerint ezeken a játékokon csak veszíteni lehet. Magyarországon pedig tényleg minden adott ahhoz, hogy óriási veszteséget hagyjon maga után a világ legnagyobb sportrendezvénye.

 • tévéSmaci

  Zrínyi és a vadnyúl

 • Rádió

  A félegyházi helyzet

  Valaki mondja meg

  Ha mindig is kíváncsi volt rá, hogy milyen az élet a Kiskunságban, ha szeretett volna képben lenni Félegyháza vagy Majsa ügyes-bajos dolgaival, van egy jó hírünk: a Sirius Rádión futó Valaki mondja meg című műsornak van online archívuma, így már az is hozzáférhet az információs magazinhoz, aki valamilyen szerencsétlen oknál fogva nem a környéken lakik.

 • Itt a Windows 10

  Együtt a család

  Hiába jelent meg július végén a Windows 10, a Microsoft számára csak most kezdődik a munka: a lehető legtöbb eszközre el akarja juttatni az új operációs rendszert.

 • animációs film

  Münó, a holdbéli manó

 • Így nem lesz többé filmmúzeum Budapesten

  Arttal a körút felé

  Új bérlője van a valahai Mátra mozinak, ahol eddig Magyarország gyakorlatilag egyetlen filmmúzeuma, az Örökmozgó működött. Az új bérlő ígéri, hogy artkinót üzemeltet majd, de a régi filmeknek búcsút inthetünk.

 • „Legtöbbször a színészek anyáznak” - Ben Brantley, a New York Times színikritikusa

  Milyen érzés, ha az embert világsztárok fenyegetik? Enged-e a szelíd produceri erőszaknak? Mit gondol a Broadwayt eluraló hollywoodi sztárokról? És mit Ascher Tamásról? A New York-i színházi élet legbefolyásosabb kritikusával beszélgettünk.

 • Országos Gyermekszínjátszó Találkozó

  Mint a gyerek

  Faramuci érzés egy gyerekszínjátszó fesztiválon meghívott kritikusként jelen lenni. Képzeljük csak magunk elé a gyerekelőadásokat szigorú távolságból szemlélő, savanyú ábrázatú ítész olvadozó szülők közé ékelt alakját, amint épp összevont szemöldökkel hiányolja az átélést a fát játszó kisfiú játékából!

 • Interjú

  „Jókor voltam jó helyen”

  Makláry Kálmán galerista, műgyűjtő

  A Kálmán Makláry Fine Artsot Európa 55 legjobb galériája közé sorolta az Artnet nemzetközi művészeti portál. Hosszú út vezetett idáig.

 • étel, hordó

  Vöröskő

  Végy egy nagymamát! Az almatortához!

 • tévétorrent

  No Offence

 • tévétorrent

  Killjoys

 • Államnő

  Borgen

  Az utóbbi évek legjobb politikai tévésorozatában Dánia első női miniszterelnöke óriási lehetőséghez jut, de meg is kérik az árát.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...