• Keszthelyi András

  Fintorgó összefogás

  A 2014-es ellenzéki választási együttműködés tanulságai

  A 2014-es ellenzéki összefogás igazi története 2012. október 23-án, Bajnai Gordon beszédével kezdődött, és bizonyos értelemben máig sem ért véget.

 • Sajó László: Öt és feles

  Üvegház

  Bezárt a Borház (a hajdani nappali menedékhely most KAJA TANYA, s hol konzervdobozból kanalazták a hideg sóletet a csövesek, most NAPI MENÜ FRISSENSÜLTEK KÉSZ­ÉTELEK SZENDVICSEK GRILLCSIRKE SALÁTÁK PALACSINTÁK), nyitva az Üvegház, K.

 • A szerk.

  A láthatatlanok

  1980. Moszkva az olimpia lázában ég, gőz­erővel folyik a készülődés a világbéke ezen nagy seregszemléjére, épülnek a stadionok, fejlődik az infrastruktúra, csillog-villog az utcákon minden.

 • A szerk.

  Egymásra utalva

  A számtan nem minden. Hiába nézett ki úgy, hogy az év végére lazán összeáll a kereszténydemokratákból, zöldekből és liberálisokból álló, úgynevezett Jamaica-koalíció, a tárgyalópartnereknek sehogyan sem sikerült megtalálniuk a közös hangot.

 • A szerk.

  Személyzeti politika

  Kiszivárogtatott információk szerint jövő tavasszal újraindulhat a választókörzetében a Békés megyei Pusztaottlaka egykori polgármestere, a térség jelenlegi országgyűlési képviselője, Simonka György, akinek állami támogatásokban, kistafírozott rokonokban és ismerősökben gazdag munkásságából a legpocsékabb memóriájú Narancs-olvasó is fel tudna idézni egyet s mást – hiszen oly sokat foglalkoztunk vele.

 • Mi történik Szaúd-Arábiában?

  A kicserélt birodalom

  Ahány megszólaló, annyi értelmezés: palotaforradalom, puccs, tisztogatás. Soha nem látott, gyökerekig ható átalakítás zajlik Szaúd-Arábiában, amely eddig sohasem tapasztalt gazdasági, politikai és vallási kihívások előtt áll.

 • „A nem egyértelműen nemet jelent”

  Póta Péter bíró, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a nemi erkölcs elleni bűncselekményekről

  Mi változott az elmúlt két évtized alatt a szexuális bűncselekményeknél? Miért kell újra és újra kihallgatni valakit? Mennyi ideig tartanak az eljárások? A nemi erkölcs elleni bűncselekményeket húsz éve tárgyaló Póta Péter bíróval beszélgettünk.

 • A Zöld Híd program és a szelektív gyűjtés kudarca

  Hulladékudvarok a szemétdombon

  Kilenc hulladékudvar működésével maradt adósa az uniónak és az érintett településeknek a Zöld Híd hulladékkezelési projekt. Egy újabb, eredetileg jó kezdeményezést tett lehetetlenné a bürokratikus huzavona és a 2010 után megváltozott adó- és közteherviselési politika.

 • Az 1997-es NATO-népszavazás

  A jövő így kezdődött

  Magyarországon minden komoly politikai erő támogatta a belépést a NATO-ba. Ám az erről döntő népszavazás előtti fél évben a pártok önös, rövid távú haszonlesésük miatt sorra hágtak át írott és íratlan demokratikus normákat.

 • Mi lett az elkótyavetyélt belvárosi ingatlanok sorsa?

  Kiment pár ház az ablakon

  Rogán Antal belvárosi polgármesterkedésének a hagyatéka a piaci ár alatt értékesített volt önkormányzati ingatlanok sora. Utánajártunk, hogy a botrány elülte után mit kezdtek vele a Fideszhez vagy azok politikusaihoz közeli új tulajdonosok.

 • tévéSmaci

  A motoros komondor

 • Rádió

  Majdnem az

  Ki mer ma? a Bartókon

  Bizony, sem 1969 márciusa, sem 2007 nyarának vége nem most volt, a Ki nyer ma? és örökös műsorvezetője, Czigány György mégis kitörölhetetlen emlékként él lelkes vagy kevésbé lelkes rádiózók generációinak emlékezetében.

 • Magyar youtuberek a csúcson

  Imádott csatornalakók

  Több százezer feliratkozó, milliós megtekintések, hatalmas népszerűség jellemzi a YouTube magyar sztárjait. De hogyan lesz valaki youtuber, és meg lehet-e élni a videózásból?

 • Szabad + Európa

  A rock and roll nagykövete – Ki volt Cseke László?

  Ekecs Géza (1927–2017)

  Kilencvenéves korában elhunyt Ekecs Géza, a Szabad Európa Rádió egykori szerkesztő-műsorvezetője, aki Cseke László néven nemcsak a hallgatók kedvencévé, de a hatvanas évek hazai kémelhárítóinak és propagandistáinak a mumusává is vált.

 • rés a présen

  „Tartunk családi napokat is”

  Farbaky Péter, a Budapesti Történeti Múzeum főigazgatója, művészettörténész

 • Kiállítás

  Festmények a totális elmebaj ellen

  drMáriás: A szeretet soha el nem fogy!

  A közállapotainkra reagáló drMáriás-féle kritikai festészet – amelyet a jó formaérzék és a kiváló színválasztás mellett leginkább az esztétikai fegyverként használt giccs és az ironikus cím­adás eszköze jellemez – kiválóan ellensúlyozza a manapság mindenhonnan felénk áradó propaganda tébolyát.

 • Színház

  Queendom

 • Színház

  Tudni kell választani

  Kelemen Kristóf–Pálinkás Bence György: Borkóstolással egybekötött tehetséggondozás

  Három olyan előadást láttam, amelyek Kelemen Kristóf nevéhez fűződnek, és színházilag mindegyik teljesen más volt.

 • „Nem kérdés, hogy átveszem” - Csuja Imre színész

  A címszerepet és Falstaff Jánost is ő alakítja Mácsai Pál rendezésében, az Örkény Színház nemrég bemutatott IV. Henrikjében. Királyi hasakról, fejedelmi borokról és a rendszerváltás zavarosáról is beszélgettünk.

 • A néma tartomány

  Budapest Építészeti Nívódíj

  Egy héten belül két esemény is a magyar építészet jelenéről szólt: november 16-án a Fuga Építészeti Központban átadták a Budapest Építészeti Nívódíjat, két napra rá pedig lezajlott – immár 13. alkalommal – a Média Építészeti Díjának bulihangulatú nyilvános zsűrizése és díjkiosztója az Európa Hajón.

 • A kétfejű kutyától az emberifej-transzplantációig

  Nyakban szorít

  Még Kínának is sok volt a fejátültető műtét, nem engedélyezik a vakmerő sebészcsapatnak, hogy élő emberfejet ültessenek át új testre. De vajon szerencsével jártak volna?

 • Interjú

  „A májad elindul a veséd felé”

  Tomori Zsuzsanna kézilabdázó

  A sokakat megosztó kéziklasszis kacskaringós úton ért fel idén májusban a csúcsra. Azzal a Győrrel nyert Bajnokok Ligáját, ahol korábban kétszer is lemondtak róla. Az őszi sérüléséből lábadozó játékos nem számolja a pályán kapott pofonokat, és ma már inkább adni szeret, mint kapni.

Legfrissebb Narancs

A közvélemény-kutató a választásokról
Interjú Závecz Tiborral
Riport
Diáktüntetők Orbán ellen
Mit tehet az egyes polgár?
Schein Gábor írása
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...