Harci sikerek

A szerk.

Most, hogy vesztésre áll a háború, amit az államadósság, az EU és az IMF ellen hirdettünk, a kormány megint annál az ellenségnél kötött ki, amelyik garantáltan és a legminimálisabb mértékben sem képes a védekezésre. Dúl és győzedelmes a FIDESZ-KDNP férfias, elszánt küzdelme a hajléktalanok ellen: talán sikerül ezúttal végső csapást mérnünk rájuk.

Az építési törvény módosítása volt a harci riadó, ez év január elsejétől „önkormányzati rendelet a település belterületi közterületének…jogszabályban meghatározott rendeltetésétől eltérő engedély vagy megállapodás nélküli használatát szabálysértéssé nyilváníthatja.”(54 §, 6.bekezdés). Az önkormányzatok pedig, Budapesttől Debrecenig és tovább éltek is ezzel a Pintér Sándortól kapott remek lehetőséggel, az illetékes ombudsmannak, aki Tarlós Istvánt és Kocsis Mátét jogi kukacoskodással akarta feltartani alkalomadtán, lendületesen beintettek a nyalka legények. Közterületi hajszák kezdődtek, a Nemzeti Nyomozóhivatal is felsorakozott és uszított kicsit a csepeli gyilkosságok kapcsán a hajléktalan életforma ellen, mondván, azok tulajdonképpen potenciális bűnözők, szóval szorult a hurok. A nyolcadik kerület kukázást tiltó rendelete ellen tüntető szociális munkás szabadcsapatokat a bíróság első fokon felszámolta, most mondja valaki, hogy nem lett két héten belül közbiztonság, ahogy ígérték. Az utolsó előtti rohamban bevetették Papcsák polgármestert, aki gondosan a tél elejére időzítve romboltatta le kerülete hajléktalanjainak nyomorúságos viskóit.

De még ez sem volt elég. Kocsis, Papcsák, Rogán és még kilencen megállapították pár hete, hogy az építési törvény módosítása nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nem volt ugyanis kellő „visszatartó hatása”: ezek továbbra is az utcán élnek. Magyarán, mivel épp arról van szó, hogy máshol nem tudnak élni: még mindig élnek. Ezért azt találták ki az urak, hogy aki visszaesőként nem rendeltetésszerűen használja a közteret a szabálysértési törvény elsejétől hatályos módosítása szerint, az börtönbe megy. Nem is jártak rosszul, azt is bele lehetett volna írni, hogy aki visszaesően hajléktalan, azt a helyszínen kivégzik.

A puhapöcs Jobbiknak ez is sok volt, Gaudi Nagy, a hungarista frakció vezérszónoka nyálas, humanista szempontok alapján utasította el a javaslatot, persze, őt is legázolták a győztes hadak. És most az van, hogy kiderült, még a nácik lelkébe is több irgalom szorult, mint Rogán Antaléba, Papcsákéba, Kocsiséba, Wintermantel Zsoltéba és a többiekébe. Talán azt hiszik, hogy ez a tekintélyelvű, önző, „rendpárti” lakosság körében népszerű, talán azt hiszik, hogy nagyon ismerik a néplelket. Tévednek. Rosszul hiszik, hogy Magyarország ennyire önző, ennyire öncélúan gonosz lenne. Még a förtelmes Jobbik sem. Egyedül ők, azok, akik beterjesztették és megszavazták. Ezek együtt fognak maradni 2014-ig, mert ha most sem voltak, ezután már nem lesznek erkölcsi aggályaik. Nehéz lesz utána elfelejteni őket.

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Paul Auster

  • narancs.hu

Az amerikai író 77 éves volt, súlyos beteg. Három éve az unokáját, azután a fiát veszítette el.