760 forintos órabért kínál pedagógusoknak egy II. kerületi tábor

  • narancs.hu
  • 2021. július 4.

Belpol

A tanárok sok esetben megalázó összegért is elvállalják a nyári táboroztatást. 

Több pedagóguscsoportban is nagy felzúdulást keltett, hogy napi bruttó 8 ezer forintért „csábítanak” tanárokat egy II. kerületi nyári táborba, a pedagógushallgatóknak pedig bruttó 6 ezer forintot ajánlanak. Ez azt jelenti, hogy a reggel 9 és délután 4 óra közötti munkáért napi nettó 5320, azaz óránként 760 forintot kap az, aki elvállalja – írja a 24.hu

A táboroztatással, amelynek helyszíne a Klebelsberg Kultúrkúria, az önkormányzat kötelező feladatot lát el. A portál megkereste a kerület MSZP-s polgármesterét: Örsi Gergely azt mondta, amikor erről értesült, megkérte a II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft.-t, hogy rendezzék a helyzetet, és tárgyaljanak a bérekről, ami jelenleg is zajlik. 

Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke szerint a nyári táboroztatásért kevés helyen fizetnek bruttó 1500 forintos órabérnél többet, de sokan ennyiért is elvállalják, ami jól jelzi a pedagógusok megalázó, kiszolgáltatott helyzetét. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

(Borítóképünk illusztráció. Forrása: Gyerekek indulnak külső programra a zuglói Jókai Mór Általános Iskolában tartott napközis nyári táborban 2015. július 21-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán)

 

Figyelmébe ajánljuk