A CEU soha, de soha nem fogja elhagyni Budapestet

  • narancs.hu
  • 2017. április 10.

Belpol

A rektor minden hallgatót megnyugtatott. Áder közben fogad.

A hvg.hu szerezte meg a Közép-európai Egyetem (CEU) rektorának levelét, amelyben Michael Ignatieff azt írja, az egyetem létét nem veszélyezteti semmi. Szerinte politikai fenyegetéssel néznek szembe, de

a CEU marad és kitart Budapest mellett.

Az egyetem rektora kitér arra is, hogy ma derül ki, hogyan dönt Áder János, akinek éjfélig van lehetősége aláírni, visszadobni vagy alkotmánybírósági normakontrollra küldeni a törvényt. Ignatieff azt írja, a döntéstől függően azonnal kidolgozott jogi akcióba kezdenek Magyarországon és Európában, amellyel hosszú távú megoldást és azonnali jogorvoslatot keresnek. A rektor beszámol a sikeres amerikai tárgyalásokról, és az is kiderül a levélből, hogy „magas rangú hivatalnokok” érkeznek jelenleg Washingtonból és Brüsszelből a Nádor utcába.

A levél végén mindenkit megnyugtat, hogy Budapest az otthonuk, és nem fogják elhagyni a magyar fővárost. „Mindegy, mi vár ránk, ez mindig igaz lesz” – írja, majd azt is hozzáteszi, hogy „tegnap a CEU mellett tüntető tízezrek bizonyították, hogy ez az egyetem a városi szövet része, és mindig is az marad”.

Miközben mindenki arra vár, hogyan dönt Áder János a lex CEU-ról, ő éppen a vietnami nemzetgyűlés elnökét, Nguyễn Thị Kim Ngânt látja vendégül vigyorogva az erkélyen.

false

 

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Figyelmébe ajánljuk