A Fidesz alelnöke felosztotta a melegeket

  • narancs.hu
  • 2017. december 29.

Belpol

Novák Katalin szerint vannak a jó szándékú melegek és a hangosan provokáló melegek.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral, a Fidesz alelnökével a Mandiner készített interjút, melyben szóba került a genderkérdés is. Mint ismeretes, a KDNP és a Fidesz idén tavasszal hevesen tiltakozott, amikor hírét vették, hogy az ELTE elindítja a társadalmi nemek tudománya mesterszakot, vagyis a gender studiest (bővebben erről itt). A hecckampány olyan méreteket öltött, hogy az oktatókat személyes fenyegetések is érték, miközben Balog Zoltán egy ellenszak tervezésébe kezdett.

false

 

Fotó: MTI

A Mandiner interjújából kiderül, hogy Novák Katalin  nagyon is egyetért Kövér Lászlóval, aki nemrégiben a „genderőrület rákos burjánzásáról” beszélt, és ki is fejti véleményét a genderkérdés és Magyarország viszonylatában. A legszebb mondatokat idézzük a politikus válaszából:


„A gendertéma ráadásul összecsúszott a szexuális orientáció kérdésével. Vannak jó szándékú meleg emberek, akik csak nyugalomban szeretnének élni, és van egy kisebb, de nagyon hangos csoport, amelynek tagjai pedig folyamatosan provokálnak.”

És még:

„Mondjuk ki, hazánkban stabil és kiterjedt jogai vannak a melegeknek, ami nagyon helyes. Nevetséges, hogy folyamatosan defenzívában kell lennünk, holott egyértelműen kijelenthető, hogy a magyar emberek toleránsak, nálunk mindenki a saját vallási és szexuális meggyőződése alapján élhet, ezt senki sem korlátozza. A jövőre induló családtudományi szakra pedig azért van szükség, mert nemzetstratégiánk is a családokra épül, így fontos, hogy e területen jól képzett szakemberek és kutatások segíthessék hosszú távon is a munkánkat.”

Figyelmébe ajánljuk

Az elszalasztott lehetőségek városa: fejlődik, vagy csődközelben van Szolnok?

  • Massay-Kiss Andrea

Jó pár kihívással kell szembenéznie annak, aki 2024-ben Szolnok polgármestere lesz: a megyeszékhelyen korábban elkezdett beruházások egy része a mai napig nem készült el, vagy egész egyszerűen ígéret maradt, a lakosság csökken, kevés az igazából versenyképes vállalkozás, megszűnt a város közlekedési csomópont jellege, nincs önálló felsőoktatási intézménye.