A hvg.hu részleteket közölt a jelentésből, amely Magyar Péter és Varga Judit veszekedéséről készült

  • narancs.hu
  • 2024. március 18.

Belpol

A dokumentum szerint Magyar azt mondta, úgysem hisznek majd Vargának, aki akár ablakon is kimászott volna, hogy elmehessen a helyszínről. 

„A rendőr saját állítása szerint úgy érzékelte, Varga láthatóan félt, és a jelenlétük nélkül kiszolgáltatott helyzetben lett volna. Ő maga, a rendőr a lakáson kívül állt, a szereplőkre nem látott rá mindig, de jól hallotta őket. Jelentése szerint a miniszter azt mondta férjének, »engedj el«, és ha máshogy nem jut ki, hát kimászik az ablakon. A rendőr azt állítja, valaki kinyitotta a félszuterén szoba ablakát, a párkányra pedig ruhákat és csomagokat próbált pakolni, miközben Varga Judit férje ezt próbálja megakadályozni” – olvasható a hvg.hu cikkében. 

Vasárnap óta találgathatják a Magyar Péter tevékenysége iránt érdeklődők, hogy vajon mi történhetett közte és volt felesége, az egykori igazságügy miniszter Varga Judit között. Ugyanis Magyar vasárnap arról írt, hogy megkereste őt egy újságíró, aki a rendőrségtől megkapott egy jelentést, amely kettejük vitáját tartalmazza. Magyar Péter ezt úgy értékelte, hogy a propaganda egy családi vitát úgy akar beállítani, mintha bántotta volna volt feleségét. Nem sokkal később Varga egy kapcsolati erőszakrszól szóló kisfilmet posztolt a Facebookon, amire Magyar azt reagálta: a korábbi minisztert zsarolják. 

Magyar felszólította a rendőrséget, hogy indítson eljárást annak kiderítése érdekében, hogy ki szivárogtatta ki a dokumentumot. Az újságírót is megnevezte, a jelentés a HVG munkatársához, Dezső Andráshoz került. A rendőrség belső vizsgálatot indított Magyar felszólítása nyomán. 

A portál a történtek után beszámolt róla, hogy milyen információkhoz jutott. A jelentés szerint a veszekedés közben Magyar azt kiabálta, Varga nem mehet sehova, (akik nem voltak ekkor a helyszínen). A rendőri jelentésben foglaltak szerint a férfi azzal fenyegetőzött, hogy

„majd megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből.”

Egy ponton a rendőr a jelentése szerint arra utasította Magyart a házon kívül, az ablaknál állva, hogy engedje el Vargát, mire állítólag Magyar vele kezdett veszekedni. A leírtak szerint az utcán is folytatódott a balhé.

A gyerekek a vita alatt egy másik helyszínen voltak, oda Varga a rendőrautóval ment, Magyar pedig a saját kocsijával, és előbb ért oda, állítólag a rendőrautót megelőzve. Magyar nem engedték be abba a lakásba, a Varga védelmét ellátó rendőr csak a minisztert engedte be. Másfél-két órával később hagyta el Magyar a helyszínt, Varga pedig két gyerekével rendőrautóval ment Miskolcra (a harmadik gyerekről a jelentés nem tesz említést).

A jelentés nem ír tettlegességről, tudomásunk szerint az ügyben nem is indult eljárás. Még úgy sem, hogy a rendőr szerint Magyar „a gépjárművel való közlekedés során veszélyeztette a környezete életét, testi épségét, a rendőri felszólításnak vonakodva vagy egyáltalán nem tett eleget, agresszív, megfélemlítő, fenyegetőző magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkoztatást keltsen”.

A hvg.hu megjegyzi, Magyar téved a posztjában, amikor úgy fogalmazott, hogy a lap munkatársa azzal kereste meg, hogy a hatalom által készített és betárazott titkos rendőri jelentést kapott meg a rendőrségtől. Ugyanis a jelentésen nem szerepelt titkosítás, a tartalmát a felek meghallgatásával próbálta Dezső András ellenőrizni. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?