Hőerőműveket és egy pszichiátriai kórházat is orosz rakétacsapás ért Ukrajnában

  • narancs.hu
  • 2024. április 27.

Külpol

Az orosz hadsereg 34 légi, szárazföldi és tengeri rakétát vetett be az éjjel.

Oroszország szombat hajnalban nagyszabású rakétacsapást mért Ukrajna három régiójára – írja a Meduza beszámolója alapján a 444.hu.

A támadás következtében hőerőművek rongálódtak meg, Harkivban pedig egy pszichiátriai kórházba csapódtak lövedékek.

Mykola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka közölte: az orosz hadsereg 34 légi, szárazföldi és tengeri rakétát vetett be az éjjel, amelyből a légvédelem 21 darabot tudott megsemmisíteni. Harkivban egy pszichiátriai kórház területét találták el az oroszok egy S-300-as cirkálórakétával – jelentette Oleg Szinegubov, a harkivi területi közigazgatás vezetője, hozzátéve, hogy egy 53 éves nő megsérült, a helyiségek ablakai, a tetőszerkezet, a konyha, az egyik kórterem és a kazánház megrongálódtak.

German Galuscsenko, az ukrán energetikai minisztérium vezetője arról tájékoztatott, hogy Lemberg, Dnyipropetrovszk és Ivano-Frankivszk régiókban az energetikai infrastruktúrát támadta az orosz hadsereg. Az egyik létesítményben megsérült egy műszakvezető. A DTEK ukrán energetikai vállalat közlése szerint négy hőerőmű sérült meg az éjszaka folyamán.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Egyesült Államok védelmi minisztériuma épp szombaton jelentette be, hogy további légvédelmi egységeket, többek között Patriot rakétarendszereket szállítanak Ukrajnába hatmilliárd dollár értékben.

(Címlapképünkön: Orosz légicsapásban megrongálódott lakóépület a Harkiv régióban lévő Lukjanciban 2024. április 16-án. MTI/AP/Jevhen Maloletka)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Münster egén

Több mint húsz év telt el azóta, hogy az HBO bemutatta Tom Hanks és Steven Spielberg háborús sorozatát, az elég szerencsétlen magyar fordításban Az elit alakulatként futó Band of Brotherst.

Aki soha nem járt Tulsában

  • - turcsányi -

Mathew Brady a fotográfia történetének kétségkívül kimagasló alakja, az első fotoriporter, az első PR-szakember, az első bármi.

Elsüllyedt Budapest

„Szép Ernő előbb népszerű költő volt, azután divatos színpadi szerző lett, regényei irodalmi szenzációknak számítottak, azután egy időre szinte teljesen megfeledkeztünk róla” – írta Hegedűs Géza 1976-ban, A magyar irodalom arcképcsarnoka című portrékötetében. 

Búcsú a gonosztól

A német író, Otfried Preuβler (1923–2013) művei közül itthon leginkább a Torzonborzról, a rablóról (eredeti nevén Hotzenplotz) szóló történeteket ismerjük.