A Jobbik szerint Orbán egy fordított Kádár, aki „be van csokizva”

  • narancs.hu
  • 2017. március 15.

Belpol

Vonáék mertek nagyokat állítani.

A Jobbik elnökének beszédét felkonferáló Apáti István képviselő – a 444 tudósítása szerint – a néppártosodás fontosságáról beszélt. De hogy! „Egy radikális rétegpárt nem fogja legyőzni a Fideszt. Egy néppárttá dagadó mozgalom már veszélyes” – mondta. Szerinte ezért fél, ezért van „rendesen becsokizva” Orbán.

Vona a néppártból a népet emelte ki, követelve, hogy a nép döntsön a felmerülő politikai kérdésekben. Eközben Orbánt Kádárral állította párhuzamba. Orbán szerinte „fordított Kádár”, mert míg az utóbbi a nemzettudatot akarta elzárni a néptől, előbbi a népet akarja kizárni a nemzettudatból. „Ha a nemzetet és a népet szétválasztjuk, abból vagy kádárizmus lesz, vagy orbánizmus” – mondta a 444 szerint.

false

 

Fotó: MTI

Az MTI úgy becsülte, néhány száz fős közönség hallgatta, amint Vona beszámolt az európai béruniót célzó kezdeményezésükről, amely azt célozza, hogy az egyenlő munkáért egyenlő bért elve megjelenjen az uniós alapokmányokban. Vona még azt is mondta, hogy sem külföldi helytartóknak, sem hazai földesuraknak nem lehet kiszolgáltatni Magyarországot, pártja ezekkel szemben a nép pártján áll.

Na, ezen is túl vagyunk.

Figyelmébe ajánljuk