A klímaválságról vitázik csütörtökön Dobrev Klára és Márki-Zay Péter

  • narancs.hu
  • 2021. október 12.

Belpol

A héten lesz még egy miniszterelnök-jelölti vita.

A Greenpeace Magyarország és a HVG beszélgetésre hívta az ellenzéki előválasztás két miniszterelnök-jelöltjét, vagyis Dobrev Klárát és Márki-Zay Pétert, hogy kiderüljön: ők mit tennének a klíma- és ökológiai válság megfékezéséért, a természeti értékeink védelméért, írja a hvg.hu.

Mint írják, a 2022-es választás klímaválasztás is lesz: a tudósok úgy tartják, hogy 2030-ig maradt időnk cselekedni, ha túl akarjuk élni a 21 századot; a 2022-es választáson hatalomra kerülő kormány ennek az időszaknak a felében fog kormányozni, a felelősség így hatalmas.

A vitát október 14-én, csütörtökön este 7 órakor tartják, az esemény moderátora Gergely Márton, a HVG főszerkesztője lesz. A vitát élőben közvetítik a HVG és a Greenpeace Magyarország közösségi oldalán.

Egy nappal a klímaválsággal kapcsolatos vita előtt rendezik meg a második forduló miniszterelnök-jelölti vitáját, amelyet október 13-án szerdán, 18.30-tól követhetnek az RTL Klubon.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk