A Pappa Pia sztárja, Szabó Kimmel Tamás le akarta tiltani az interjúját

szerző
naran
publikálva
2017. aug. 18., 17:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

De sikerült?

A Pappa Piát utálja a kritika, de imádnak a nézők jegyet váltani rá: hiába jelentek meg szinte kizárólag negatív kritikák a filmről, az két nap után több nézőt csinált, mint a Kincsem, mostanra pedig elérte a harmincezres nézőszámot. A film egyik főszereplőjével, Szabó Kimmel Tamással a Magyar Nemzet Online készített interjút, amit viszont a színész utólag le akart tiltani.

false

A lapot a Pappa Pia píárját egyengető ügynökség kereste meg azzal, hogy az interjúalany nem szeretné megjelentetni a beszélgetést. Indoklást nem adtak. A lap aztán úgy járt el, ahogy egy tisztességes sajtóterméknek kell, közölte az anyagot, azzal az információval együtt, hogy le akarták tiltani.

Ez a gesztus egy kicsit érdekessé is teszi az egyébként mérsékelten gondolatgazdag szöveget: vajon mi a kínos ebben a filmre, Szabó Kimmelre vagy netán magára Andyre nézve?

Az biztos nem, hogy Szabó Kimmel szerint a Filmalap minden szinten nagyon jól működik. Minimálisan kritizálja a filmet és a rendezőt, mert hiányolta belőle azt, hogy saját magukat idézőjelbe tegyék a figurák, de nyilván ez sem olyan súlyos állítás. 

Aztán az újságíró rákérdez Vajna bizniszeire és médiaérdekeltségeire, ugyanis a Pappa Pia mögött ott áll az Origo és a Tv2. Erre Szabó Kimmel ezt válaszolta: „Nekem egy tapasztalatom van Vajnáról: munkát kínált, amit igyekeztem a legjobb tudásom szerint elvégezni. Eközben pedig egy rossz szava nem volt hozzám. Persze ugyanolyan adófizető állampolgár vagyok, nekem sem mindegy, mire költik a pénzem. Nagy súly is volt a vállamon, hogy egy egymilliárdos filmben főszerepet vigyek. De nem az a dolgom színészként, hogy elszámoljak a Soros-propagandáról. Megvan arról is a véleményem, de nincs ebben döntési kompetenciám. Azt, hogy mit gondolok az Origóról vagy a Tv2-ről, kategorikusan függetlenítem attól, hogy a filmalap milyen jó munkát végez. És végre van lehetőség élvezni a szakma adta lehetőségeket."

Erre jön a logikus, ám kétségtelenül nehezen megválaszolható kérdés:

„Nem történik az, hogy megvan ugyan a véleménye, de inkább nem hangsúlyozza, hogy meglegyen a következő filmszerep is, és ne a politika alapján ítéljék meg?”

„Nem a következő filmszerepért nem hangsúlyozom, hanem mert a kettőnek semmi köze egymáshoz. Ha arra kíváncsi, megalkuvó alkat vagyok-e, vagy forradalmár, akkor arra azt felelem, hogy forradalmár. És persze ha a miniszterelnök keres meg, hogy játsszam el őt, nem fogok rábólintani. Nem az a helyzet, hogy nem gondolok ezekről a dolgokról semmit, de függetlenítem a filmalap ajánlataitól. Vajna ilyen szempontból egy teljesen liberális ember. Ugyanúgy elmondhatom a véleményem, meg is kérdezi, és nem feleli azt: jó, akkor te holnaptól nem dolgozol nálam.”

Továbbra is fennáll viszont az eredeti kérdésünk: mi volt az állítás, ami miatt a Pappa Pia píárosai, akik ebben a történetben tulajdonképpen a NER szerepét játsszák, le akarták tiltani a szöveget? Hogy Vajna liberális? Hogy Szabó Kimmel forradalmár? Vagy hogy nem játszaná el Orbánt még akkor sem, ha maga Orbán kéri erre?

Ez utóbbira tippelünk és megállapítjuk: egyre szórakoztatóbb már a NER alapműködése is, a Pappa Piát meg se kell feltétlen nézni.

szerző
naran
publikálva
2017. aug. 18., 17:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 16 rworse
  rworse
  2017. augusztus 20., 07:16
  Szerintem Szabó Kimmel nem letiltani, hanem letölteni akarta az interjút, csak nem volt nála a jampiszemüvege, és véletlenül a don't like gombot nyomta meg a download helyett - mivel downlike gomb nem volt.
 2. 15 yoyo
  yoyo
  2017. augusztus 19., szombat 14:41
  Tiszapolgári, örök hála, hogy ilyen remekül összefoglaltad!

  Ez a papa pia gondolom, rendesen odabasz a gendernek, az abba, ahol szőrös mellű fiúk rövid nadrágban, combig érő magas talpú csizmában, szerényen a háttérből kísérik a női frontembereket, a helyére kerül a magyar papával, piával. Legalábbis remélem.
 3. 14 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. augusztus 19., szombat 14:23
  Mit nem lehet ezen érteni? Orbán elpanaszolta a Magyar Nemzetnek, hogy Szabó Tímea nem akarja őt eljátszani bábfilmen.
 4. 13 yoyo
  yoyo
  2017. augusztus 19., szombat 13:17
  megint valami, amiből semmit nem értek. Ha értenék is valamit, se érteném.
 5. 12 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. augusztus 19., szombat 13:16
  11: Méhszaros Lőrinc nevével viccelődni elég prosztó dolog, nem gondoljátok?

  Dehogynem, Gyorsan be is fejezem, Méh záros határidőn belül.
 6. 11 rworse
  rworse
  2017. augusztus 19., szombat 10:49
  3, 4

  Hogy jönnek ezek a szörpmárkák ide? Értem, ha a film sziruposságát ezzel akarjátok illusztrálni, na de a Méhszaros Lőrinc nevével viccelődni elég prosztó dolog, nem gondoljátok?
 7. 10 Valakicske
  Valakicske
  2017. augusztus 19., szombat 10:07
  tiszapolgári (7)

  Ezt add be a filmlaphoz, szerintem kapsz rá pénzt, Divinyit pedig megüti a guta. Mindegyik lehetőséggel jól jàrunk!
 8. 9 galambocskám
  galambocskám
  2017. augusztus 19., szombat 09:42
  Nem vagyok egy filmszakértő, de már a fenti beállítás is egy hányinger. Olyan fokon csinált.
  Azaz olyan fokon hazug.
 9. 8 galambocskám
  galambocskám
  2017. augusztus 19., szombat 09:40
  Egy borzalmas film főszereplője, az mitül sztár?

  Vajon.
 10. 7 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. augusztus 18., péntek 21:13
  „És persze ha a miniszterelnök keres meg, hogy játsszam el őt, nem fogok rábólintani.”

  Pedig ez is filmtörténeti csemege lenne. Szabó Kimmel Tamás a szolnoki hídfőnél egymaga kilövi a szovjet tankoszlopot, majd a Soros nevű generálist rabláncon vezetve, fehér lovon belovagol Budapestre, egyenesen a Népstadionba, épp időben ahhoz, hogy hatot rúgjon az alattomosan játszó külföldieknek. Egy csók Anikó piros szájára, és kezdődhet a finálé, a megérdemelt kolbász- és pálinkafesztivál!

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Interjú Szanyi Tiborral
„Ha felszámolnánk az MSZP-t”
Népesedési intézet az Uránia helyén
Bezárt a csillagvizsgáló
Interjú
Gálvölgyi János 70 éves
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra