Összesen tíz embert állítottak elő a szerda esti tüntetésen a rendőrök

  • narancs.hu
  • 2022. július 14.

Belpol

Összegezte a rendőrség a szerdai történéseket, egy táncoló tüntetőt is behúztak a rendőrsorfal mögé. 

A police.hu beszámolója szerint a szerdai, katatörvény elleni, Kossuth térről induló demonstráción a rendőrség biztosította a véleménynyilvánítás és a békés gyülekezéshez való jog gyakorlását, hozzáteszik azonban, hogy "ez nem eredményezheti mások jogainak olyan mértékű csorbítását, mint amit a főváros legforgalmasabb közlekedési útvonalainak órákra történő teljes megbénítása jelent". A tüntetők azonban Budapest több pontján akadályozták a közlekedést, ezért jogsértés miatt több intézkedést is tettek.

A rendőrök

  • szabálysértési feljelentést tettek három emberrel szemben, akik kerékpárral és gyalogosan akadályozták a forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésében.
  • Az Erzsébet híd budai lehajtójánál egy férfi lánccal ütött fejbe egy rendőrt, a feltételezett elkövetőt elfogták, ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt az ügyészségen kezdeményeztek büntetőeljárást. 
  • Ugyanitt egy másik férfit garázdaság gyanúja miatt állítottak elő. 
  • Egy férfit az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése vétség gyanúja miatt fogtak el.
  • Az Erzsébet hídon egy férfi és egy nő a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszament az úttestre. Mindkettőjüket előállították, a férfinél kábítószergyanús anyagot is találtak, emiatt ellene büntető-, míg a nő ellen szabálysértési eljárás indult. A két személy a Kutyapárt két társelnöke volt, Kovács Gergő és Döme Zsuzsanna, utóbbit bilincsben vitték el, Kovács Gergőnél pedig a hírek szerint házkutatást is tartottak. A két politikust reggel 9 óra körül engedték el.
  • A Margit hídon két embert garázdaság miatt állítottak elő a rendőrök, három esetben kényszerítőeszközt alkalmaztak, miután többszöri felszólítást követően sem voltak hajlandóak az úttestről felmenni a járdára. (A hvg.hu videója alapján a rendőrök egy, a sorfal haladását nehezítő, táncoló, de a rendőrök ellen erőszakosan nem fellépő tüntetőt egy váratlan pillanatban behúztak a sorfal mögé és a földre teperték.)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk