Bilincsben vitték el a kutyapárt két társelnökét a katatörvény elleni tüntetésről

  • narancs.hu
  • 2022. július 14.

Belpol

Hajnalban még pár száz tüntető elfoglalta a Margit hidat.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, kedden a Parlament előtt kezdtek tiltakozni a kata átalakítása ellen azok a demonstrálók, akik aztán 11 óra tájban elfoglalták a Margit hidat, majd kilenc órán át blokkolták azt, szerdán pedig délután 6-tók kezdődően tartottak tűntetést, amely egészen hajnalig húzódott. 

A szerdán eleinte a Kossuth téren gyülekező tömeg a felszólalások után először a Nyugati térhez vonult, majd az Oktogonhoz, később pedig a Fidesz a Lendvay utcai székházához, ahol már jelentős rendőri jelenlét várta a tüntetőket.

Az éjszaka folyamán a tömeg egy része a Karmelitához vonult, jelentős tömeg gyűlt össze a Dísz téren, a tüntetők főként fiatalokból álló magja pedig többszöri felszólításra sem volt hajlandó elvonulni. A 444.hu beszámolója azt írja, bár sokáig kérdéses volt, mi lesz a kimenetele a helyzetnek, de végül nem volt szükség beavatkozásra. A tömeg jelentős része negyed 1 körül távozott.

A tüntetésnek ekkor úgy tűnt, vége van, de közel 200 fő a Margit hídra vonult, hogy akadályozza a forgalmat, a rendőrok végül 1 óráig vértak, és körülbelül fél 2-re terelték le a tüntetőket a hídról. 

Voltak, akik ugyanebben az időszakban az Erzsébet hídra vonultak, itt a rendőrök  a Kutyapárt két társelnökével szemben intézkedtek: Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsannát bilincsben vitték el a helyszínről.

A police.hu beszámolója szerint az Erzsébet hídon néhányan a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszamentek az úttestre. Két embert szabálysértés tovább folytatása miatt állítottak elő. Szintén a police.hu írta, hogy a Margit hídon többen nem voltak hajlandóak felmenni a járdára, ezért a rendőrök többszöri felszólítást követően három emberrel szemben testi kényszert, majd kényszerítőeszközt alkalmaztak. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk