Ahmed H. perli Rogán minisztériumát

  • narancs.hu
  • 2018. február 6.

Belpol

Egyelőre sikertelenül.

Bíróságon támadta meg a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció rá vonatkozó pontját a 2015-ös röszkei események miatt terrorizmussal vádolt Ahmed H. – írja a Magyar Idők.

A konzultációs íven a kormány azt állította, hogy „egy másik Soros-szervezet, az Amnesty International többször is követelte annak az Ahmed H.-nak a szabadon bocsátását, aki kövekkel támadt a határt védő magyar rendőrökre, és ezért elítélték”. Ahmed H. szerint ezzel a Miniszterelnöki Kabinetiroda megsértette a jó hírnevét, hiszen az ügyben még nem született jogerős ítélet, 2017. június 15-én a másodfok új eljárásra utasította az elsőfokú bíróságot. Erről akkor részleteiben is beszéltünk Bárándy Péterrel, Ahmed H. ügyvédjével.

„Kiválogatták a bizonyítékokat"

Új eljárásra kötelezte az elsőfokú bíróságot a „röszkei terroristaperben" a Szegedi Ítélőtábla. Bárándy Péter volt igazságügy-minisztert, az első fokon még 10 évre ítélt Ahmed H. védőjét kérdeztük a részletekről. Magyar Narancs: Hogy került önhöz másodfokon Ahmed H. ügye? Bárándy Péter: Első fokon kirendelt védője volt, ezután én kaptam megbízást.

A Magyar Idők szerint Ahmed H. mostani keresetét a bíróság elutasította, mert nem jelölte meg a lakhelyét, és a kereseti kérelem sem volt elég alapos. Ügyvédje várhatóan ismét benyújtja a kérelmet.

Decemberben egy másik bíróság már megállapította, hogy a kormány hazudott a nemzeti konzultációban a Helsinki Bizottságról – azt állították, hogy a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat védik. Meg is tiltotta a kérdőívek további terjesztését, de ennek akkor már nem sok gyakorlati jelentősége volt, hiszen addigra minden háztartásba eljutott a propagandaanyag.

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.

Faunok a méhesben

Harci kakasok, üzekedő katicák, tekergőző hernyók, túlérett gyümölcsök, kergetődző és táncoló faunok. Isteni lényekről leváló szárnytollak, méhrajzás és csonkolt kecskeláb – közel harminc művet, festményeket és szobrokat láthatunk a művészeti galériának is otthont adó régi villa első emeletén.