Az ellenzék nem akart Gulyás Mártonékkal közös demonstrációt

  • narancs.hu
  • 2017. október 22.

Belpol

A szervezők végül lemondták a rendezvényt, de nem ezért.

A Közös Ország Mozgalom demonstrációt tartott volna holnap 16:30-tól a Kossuth téren, amelyen eredeti terveik szerint az a nyolc párt is részt vett volna, akikkel közösen írták meg a választási rendszert érintő törvénymódosító javaslatot. Ezúttal az igazságtalanság különböző formái ellen léptek volna fel közösen, azonban az LMP, a Momentum és az Együtt döntése miatt mindez pártmegszólaló nélkül valósult volna meg.

A szervezők ennek ellenére arra kérték az említett pártok szimpatizánsait, hogy pártjelvényekkel és zászlókkal felvértezve jelenjenek meg a rendezvényen, mintegy megüzenve azt, ami látszólag nagyon nem működik: közösen fellépni a jelenlegi rendszer ellen.

„A KOM ugyanis a pártok közötti együttműködések elősegítését, mint kiemelt célját továbbra is prioritásként kezeli. Feladatként tűztük ki,  hogy a halaszthatatlan intézkedéseket követelő társadalmi problémák megoldására tett javaslataikat a pártok képviselői szakpolitikai fórumokon szakmai- és a civil szervezetek bevonásával vitassák meg és jussanak el egy közös alap letételéig” – írja a KOM mai közleményében.

Az úgynevezett közös alap egyelőre a következő fő követelésből áll:

Igazságot a választási rendszerben!

Igazságot az egészségügyben!

Igazságot az oktatásban!

Igazságot a lakhatásban!

Igazságot a munkahelyeken!

Szűnjön meg a korrupció!

Igazi Nemzeti Konzultáció

A rendezvényen beszédet mondott volna Misetics Bálint, Törley Katalin, Varga Andrea, A Város Mindenkié Csoport, Mellár Tamás, és Gulyás Márton.

Egyelőre nem tudni, hogy később megtartják-e a tervezett demonstrációt, amit a holnapi kedvezőtlen időjárás miatt mondtak le.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.