Az Európai Bizottságnak kezd elege lenni Orbán hazugságaiból

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 18.

Belpol

Közleményt adtak ki.

Miután az Európai Parlament a múlt héten elfogadta a Sargentini-jelentést, Orbán a Kossuth rádióban egészen hajmeresztő dolgokat vázolt fel a hazai határőrizettel kapcsolatban. Szerinte Brüsszel zsoldosokat fog küldeni a magyar határra azért, hogy félreállítsák a határőreinket és a katonáinkat, hogy minden várakozó migránst beengedjenek.

Orbán szerint Brüsszel zsoldosokat fog küldeni a magyar határra, Sargentinit pedig antiszemitának tartja

Folytatódik az agyrém. A Kossuth rádió reggeli műsorában Orbán természetesen a Sargentini-jelentés hátterét elemezte, és meglepő következtetésre jutott. Szerinte az Európai Parlamentben bevándorláspárti többség van, a képviselők pedig történelmi küldetésüknek tekintik, hogy megváltoztassák Európa összetételét, azaz népességcserét hajtsanak végre. Orbánt személy szerint éppen azért gyűlölik, mert ő nem ért egyet ezzel.

A valóság ezzel szemben az, hogy az EU meg akarja erősíteni a tagállamok határvédelmét. Az Európai Bizottság budapesti képviselete közleményt adott ki ezzel kapcsolatban, amelyben leírják, hogy a javaslat szerint 2020-ra 10 ezer főre növelnék az uniós határőrizeti szervek létszámát. Egyúttal bővítenék a jogköreiket is, például feljogosítanák őket, hogy úti okmányokat ellenőrizzenek, őrjáratot végezzenek, döntsenek akár a beengedésről. A szöveg hangsúlyozza, hogy az EU által küldött határőrök minden esetben a tagállami hatóságok felügyelete alatt és a helyi törvények alapján végeznék munkájukat.

(hvg.hu)

Kép forrása: MTI/Kelemen Zoltán Gergely


Figyelmébe ajánljuk

Orbán nagyotmondása a délszláv háborúba való magyar beavatkozás visszautasításáról

Nem létező szerbiai magyar beavatkozás amerikai követelésének visszautasításáról beszélt pénteki állami rádiós szózatában Orbán Viktor. Az 1999-es jugoszláviai légiháború során nem volt tervbe véve szárazföldi művelet, nem volt mit megakadályozni. Orbán hári jánosi „visszaemlékezése” egy bő másfél éve kezdődött önfényezés második része.