Orbán szerint Brüsszel zsoldosokat fog küldeni a magyar határra, Sargentinit pedig antiszemitának tartja

  • narancs.hu
  • 2018.09.14 09:09

Belpol

Folytatódik az agyrém.

A Kossuth rádió reggeli műsorában Orbán természetesen a Sargentini-jelentés hátterét elemezte, és meglepő következtetésre jutott. Szerinte az Európai Parlamentben bevándorláspárti többség van, a képviselők pedig történelmi küldetésüknek tekintik, hogy megváltoztassák Európa összetételét, azaz népességcserét hajtsanak végre. Orbánt személy szerint éppen azért gyűlölik, mert ő nem ért egyet ezzel.

Gyorselemzés: Orbán megérkezett az európai szélsőjobboldalra, de ebben nem lesz sok köszönet

A Sargentini-jelentés elfogadásának legfontosabb következményeit mérlegeljük. Az Európai Parlament mai ülésén 448 igen szavazattal (197 nem és 48 tartózkodás mellett) elfogadták a Sargentini-jelentést, ami az uniós alapszerződés 7-es cikkelye szerinti eljárás megindítását jelenti Magyarországgal szemben. Rövid értékelésünkben végigvesszük a legfontosabb jogi, külpolitikai és belpolitikai következményeket. 1.

Orbán eszmefuttatása egészen hajmeresztő állításokat tartalmazott, például azt, hogy Brüsszelből zsoldosokat akarnak küldeni a magyar határra, akik majd félreállítják a határőreinket, illetve katonáinkat, és szépen egyesével beengedik az összes migránst. Minderre a parancs lényegében Merkeltől jött, aki Orbán szerint ultimátumot adott Európának, melynek lényege, hogy a németek el akarják venni a „peremországoktól” a határvédelem jogát.

Az összeesküvés-elmélet gyártásában a következő szintet Orbán azzal az általa levont következtetéssel lépte meg, hogy Brüsszel lényegében a modern kori antiszemitizmus központja, mivel az EU többek között olyan szervezeteket is támogat, amelyek Izraelben folytatnak Izrael-ellenes kampányokat és fellépnek Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel szemen. De itt még nincs megállás, a miniszterelnök a jelentést összeállító Judith Sargentinit is a modern kori antiszemitizmus képviselőjének tartja.

Sebastian Kurz osztrák kancellárral kapcsolatban – aki Orbán számára nem várt módon megszavazta a Sargentini-jelentést – azt mondta, hogy ő még túl fiatal ahhoz, hogy értse, miről van itt szó valójában. „Ő egy fiatalember, beleesett egy zűrös, zavaros vitába, ez nem könnyű. Talán bátrabb is lehetett volna az osztrák politika, de tény, minden osztrák az EPP-ben Magyarország ellen szavazott. A románok többsége mellettünk szavazott, pedig viharvert velük a viszonyunk, mégis, vannak olyan román hazafiak, akik mellettünk szavaztak, érdemes ezen elgondolkodnunk” – mondta Orbán.

Neked ajánljuk