Az MSZP legendás expénztárnoka Hatvanpusztán egyezett meg Orbánnal a Népszaváról

  • narancs.hu
  • 2018. március 9.

Belpol

Egyik fél sem cáfolta a találkozót, ahol lezsírozhatták az egyetlen megmaradt balos napilap jövőjét.

Elég forró füles futott be a 444-hez a Népszaváról. Arról az újságról beszélünk, amelyről jó ideje világos, hogy valamitől bűzlik.

Az ugyanis teljesen szokatlan a NER-ben, hogy egy elvileg ellenzéki lapot folyamatosan kitapétázzanak állami hirdetéssel, ezzel megadva neki a hosszú NER-en belüli élet lehetőségét. A Népszavával viszont épp ez történik, azaz ömlik bele a különböző állami cégek hirdetése. És mint az emlékezetes, a Népszavával egy kiadóhoz tartozó Vasárnapi Hírek főszerkesztője épp a „túl sok” hirdetés miatt mondott fel nemrég. Kertész Anna ezt írta ki a Facebookra anno: „már nem tudok felelősséget vállalni a lap minden oldaláért, aljas, uszító propagandahirdetést jelentetett meg a kormány a szeretve és érzékenyen készített ünnepi lapszámunkban, amelynek cikkei – ahogy minden héten – az elfogadás és a szolidaritás jegyében születtek.”

A 444.hu cikke alaposan körbejárja, hogy jutott a Népszava mostani tulajdonosához, Puch Lászlóhoz, az MSZP korábbi pénztárnokához. Ebben a folyamatban pedig volt Puchnak egy találkozója Orbán Viktorral is, ezt így írja le a portál: „A kormányfő környezetét és a Geomédiát ismerő források is tényként beszélnek arról, hogy Orbán Viktor személyesen egyeztetett Puch Lászlóval a projekt támogatásáról. (…) az Orbán–Puch-találkozóra a hatvanpusztai majorságban került sor, ahová egy Volkswagen Transporterrel szállították le az egykori MSZP-pénztárnokot egy bicskei parkolóból.”

A találkozót egyik fél sem cáfolta a lapnak, további részletekért kattintson ide.

Figyelmébe ajánljuk