Most inkább ne beszéljünk a kórházak helyzetéről

  • narancs.hu
  • 2024. május 7.

Belpol

Csak kampánycélokat szolgálna a Fidesz szerint, ha a DK indítványa nyomán a népjóléti bizottság ezt a témát tárgyalná. 

A június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásokig már nem fogja meghallgatni az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága Takács Péter egészségügyi államtitkárt. A Demokratikus Koalíció kérte – nem először –, hogy az államtitkár beszéljen a kórházak helyzetéről, de a bizottság fideszes alelnökének indítványa szerint ez a meghallgatás csak „kampánycélokat szolgálna”, és az ő szándéka érvényesült.

A DK közleménye, amely a történtekről szól, úgy fogalmaz, „a Fidesz azért tiltotta el az egészségügyi államtitkárt a parlamenti meghallgatástól, mert ha a választásokig kiderül, hány kórházat fenyeget a csőd és a bezárás, és hány ember halt meg a kórházi fertőzésekben, akkor az súlyos szavazatveszteséget okozhat Orbán Viktornak”. 

Az ellenzéki párt az Orbán-kormány felelősségét hangsúlyozza a kórházak helyzetével kapcsolatban, mert a megszorítások miatt nincs pénz tisztességesen megfizetni az orvosokat, szintén a megszorítások miatt adósodnak el a kórházak, és emiatt nincs pénz az alapvető tisztasági intézkedésekre sem.

A DK a megoldást az Orbán-kormány minél hamarabbi leváltásában látja. „Ha Orbán június 9-én az EP-választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fogunk követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltással” – ígéri a DK nevében Varga Zoltán országgyűlési képviselő, a népjóléti bizottság elnöke. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk