Bátor, fiatalos kampányrajt: a Momentum már eldöntötte, Orbán marad, ők meg az utcán fognak politizálni

  • narancs.hu
  • 2018. február 18.

Belpol

Ellenzékiségre készül a párt. De ott aztán megmutatják!

Egy közel 2 milliós generáció lett „politikai árva”, „mi vagyunk minden harmadik munkavállaló”. A becsapott választópolgároknak elege van, meg kell haladni a régi rossz politikai beidegződéseket, ez a rendszer nem vállal felelősséget – mondta Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a párt kampánynyitó rendezvényén szombat este Szegeden, amit Budapesten, az Ajtósi Dürer sori rendezvényközpontban kivetítőn lehetett követni.

Csak egy új politikai generáció adhat reményt – hangsúlyozta Fekete-Győr.

A mi generációnk számára a legnagyobb a tét, ha így megy tovább „végérvényesen szétszóródunk a világban” – mondta a Momentum vezetője, aki szerint a parlamenti ellenzék is felelős azért, hogy ide jutott az ország: ők 8 év alatt 11 milliárd forintos állami támogatásban részesültek.

A Momentum mindent meg fog tenni a kormányváltásért, „rajtunk nem fog múlni” – közölte a párt elnöke.

A Momentum választási programja mellett mozgalmi programmal is „agresszív ellenzéki” politikára készül. Ezzel Fekete-Győr az ellenzéki pártok közül elsőként lényegében beismerte, hogy az ellenzéki politikára való készülés realitását kell számba venni, és aszerint tervezni.

Azt mondta, „ütni-verni” kell a rendszert, amíg „össze nem roppan”. „Van még 50 nap. Van választás. Van remény.”

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?